Annonce

portrætfoto af sektorformand kost og service, Pia Nielsen

Tema: OK21

Nyt OK21-forlig giver ekstra løn til køkken- og rengøringsansatte


Ovenpå sidste weekends generelle OK21-aftale med
kommunerne kommer Kost- og Servicesektoren i mål med den første aftale på FOAs eget område. Aftalen betyder blandt andet højere løn, mere pension og mere uddannelse.

Annonce

"Jeg er især glad for, at vi har sikret ekstra løn til de ansatte på køkken- og rengøringsområdet," siger Pia Heidi Nielsen, formand for FOAs Kost- og Servicesektor,   Malte Kristiansen

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

Fredag morgen indgik FOA efter samlet 20 timers forhandlinger aftale med Kommunernes Landsforening (KL) for køkken- og rengøringsansatte i kommunerne.

Læs også: OK21: Ret til uddannelse fylder på kost- og serviceområdet

Aftalen vedrører fællesoverenskomsten med 3F, og den er økonomisk baseret på de 0,5 procent af lønsummen, som blev afsat til de enkelte forbund ved de generelle forhandlinger med KL i sidste weekend. 

Her blev der aftalt en lønforhøjelse på 5,02 procent til alle. Fredagens forlig betyder, at et  typisk medlem af Kost- og Servicesektoren i FOA stiger cirka 160 kroner mere om måneden plus eksempelvis pension. 

Mange gevinster

En træt, men tilfreds sektorformand, Pia Heidi Nielsen, hæfter sig ved adskillige gevinster for blandt andre husassistenter, rengøringsassistenter og serviceassistenter.

Ekstra lønløft ovenpå de generelle lønstigninger
Højere indbetaling til pension
Mere uddannelse – blandt andet i hygiejnisk rengøring og grøn omstilling
Bedre muligheder for fuldtids-ansættelser
Forbedringer for elever

”Inden for de økonomiske rammer, vi havde at gøre godt med, synes jeg, at resultatet er blevet godt. Jeg er især glad for, at de fleste af midlerne er gået til mere i løn.” siger Pia Heidi Nielsen.

Mere anerkendelse 

Hun ser også gode takter i aftalen til, at de ansatte på området kan få bedre ansættelsesforhold, herunder mere fuldtid. Og så vil det bidrage til øget anerkendelse af faggruppernes arbejde, at de får stor betydning i indsatserne for klima og bæredygtighed.

På et enkelt punkt er Pia Heidi Nielsen skuffet:

”Jeg havde gerne set, at medlemmernes anciennitet fra det statslige og det private område kunne overføres til kommunerne. Det blev dog for dyrt lige nu, men vi har aftalt at arbejde videre med emnet."

Læs også: OK21-aftale for kommunerne: Så meget stiger lønnen de næste tre år

Fagbladet FOA vil, når alle FOAs forhandlinger i de enkelte sektorer er gennemført, mere detaljeret beskrive lønudvikling og andre større resultater for de enkelte faggrupper.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev