Annonce

En mand står i cirkustøj

Tema: Vejen til mit fag

“Jeg har altid været draget af cirkus”


Michael Maiböll er i dag teknisk servicemedarbejder på Cirkusmuseet i Hvidovre. Hans vej dertil har ikke været snorlige, og alligevel giver det helt mening, at han er endt i netop det job.

Annonce

Efter en dobbelt diskusprolaps overvejede Michael Maiböll, om han skulle førtidspensioneret. I stedet endte han i et seniorjob på Cirkusmuseet i Hvidovre, og det, synes han, er helt fantastisk. Jacob Nielsen

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

”Jeg kan mærke, når en dør er ved at gå i stykker. Det er den måde, den føles på, når man åbner den, den måde, den lyder. Min kone plejer at sige, at hun ser alt det grønne, og jeg ser alt det, der skal repareres. Jeg er kontoruddannet, men det er meget sjovere at sætte skruer i væggen. Det er noget helt andet at bruge hænderne.

Jeg er født på Frederiksværk Sygehus. Dengang hed jeg Poul, men mine adoptivforældre døbte mig Michael efter radioværten Michael Juul Sørensen, fordi min mor gjorde rent for hans forældre. Han var sådan en sød dreng, sagde de. 

Læs også: Jimmy kom på fuld tid: Jeg er ham, der kom ud af førtidspensionen

Jeg har stået i Magasins lampeafdeling, i en boghandel, alt muligt. Da jeg fik arbejde i Kødbyens Maskincentral, lærte min makker mig at bruge smedenes værktøj. Vi vedligeholdt elevatorer, reparerede toiletter. 

Et af mine bedste job var som teknisk serviceleder på en skole. Jeg kendte børnene, vidste, hvem der havde det skidt. Dem gav jeg udfordringer, så de følte, de kunne bruges. Når jeg arbejder, kigger jeg ikke på uret, til gengæld vil jeg kunne gå en time før dagen efter. Der skal være tillid. Når den mangler, siger jeg tak for nu. 

Sygemeldt efter dobbelt diskusprolaps

Jeg har aldrig gået ledig mere end et par dage, indtil jeg for 10 år siden fik en dobbelt diskusprolaps. Jeg blev sygemeldt, kæmpede mig tilbage, blev sygemeldt igen. Til sidst overvejede jeg førtidspension, indtil sagsbehandleren på kommunen spurgte mig, hvorfor?

Hun fik et stort kram, for jeg elsker mit arbejde. 

Nu har jeg et seniorjob på Cirkusmuseet i Hvidovre, det er helt fantastisk. Min søn er cirkusartist, og vi har brugt ferier på cirkuslejre og weekender på at bygge rekvisitter og øvede cirkusnumre, lige siden han startede som barn. Faktisk har jeg været med til at opbygge Cirkusmuseet. For nogle år siden fandt jeg så ud af, at jeg er undfanget i cirkus.

Læs også: Sosu: Jeg er naturligt draget af ældre

Min biologiske mor lavede mad i Cirkus Benneweis, min far var arbejder der, og kusinen var artist. Det er fandeme mærkeligt.”

Michaels CV

2020: Teknisk servicemedarbejder i Cirkusmuseet, Hvidovre
1991-2019: Diverse jobs, herunder teknisk serviceleder på skoler
1984-1990: Kødbyens Maskincentral
1976-1983: Uddannet indenfor ’Handel og Kontor’ og mange forskellige job indenfor handel, lager, teknik-service og håndværk

+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev