Annonce

Kvinde med mundbind: colourbox

Tema: Coronavirus

Kommune indfører krav om mundbind for forældre


I Frederikshavn Kommune bliver det fra mandag den 9. november et krav, at forældre bærer mundbind eller visir, når de henter og bringer børn i kommunens dagtilbud.

Annonce

Frederikshavn Kommune indfører krav om mundbind eller visir for forældre i dagtilbud i kampen mod coronavirus. Colourbox

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Syv nordjyske kommuner fik torsdag besked om yderligere corona-restriktioner, og nu indfører én af de syv, Frederikshavn Kommune, selv et ekstra tiltag i kampen mod coronavirus.

Det fortæller centerchef for dagtilbud, Gitte Julie Højbjerre.

”Vi har netop meddelt forældrene til børn i dagtilbud, at de fra på mandag skal bære mundbind eller visir, når de afleverer og henter deres børn i alle dagtilbud, både dagpleje, børnehaver og vuggestuer,” siger centerchefen.

Læs også: Corona-mutation lukker Nordjylland: Kritiske arbejdsfunktioner skal stadig varetages

Hvem passer på os?

Efter torsdagens pressemøde fik centerchefen en henvendelse fra en tillidsrepræsentant på dagtilbudsområdet, der var bekymret over, at de nye retningslinjer ikke omfattede dagtilbuddene.

”Hvem passer på os, spurgte tillidsrepræsentanten. Jeg tænkte, at det har hun jo ret i. Derfor indstillede jeg til vores krisestab, at vi indfører kravet om mundbind eller visir som et såkaldt forsigtighedsprincip, der går ud over myndighedernes retningslinjer,” fortæller Gitte Julie Højbjerre.

Centerchefen forventer, at forældrene tager godt imod tiltaget.

”Vi beder vores borgere om at gøre det her for at passe på vores medarbejdere. Det, forventer jeg, at de er helt med på. De skal jo også have mundbind på i Brugsen, så jeg tænker, at de også synes, det er helt naturligt, at de skal have det på i garderoben i børnehaven,” siger hun.

Læs også: I tvivl om mundbind? Her er reglerne

Tilfredshed hos FOA

Hos FOA Frederikshavn er der stor tilfredshed med beslutningen.

”Det er en rigtig god idé. Allerede i går (torsdag, red.) lavede vi et opslag på vores Facebookside, hvor jeg opfordrede forældrene til frivilligt til at bære mundbind for at beskytte medarbejderne, så jeg er glad for, at det nu bliver et krav,” siger René Johansen, afdelingssektorformand for pædagogisk sektor.

De skærpede krav om mundbind og visir gælder kun for forældre. Det er fortsat frivilligt for personalet i dagtilbuddene, om de vil bære visir.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev