Annonce

plejehjem grønnehaven

Ansat bortvist: Gjorde nar af beboer og filmede imens

En social- og sundhedshjælper har i grove vendinger latterliggjort en plejehjemsbeboer og optaget episoden med sin mobil. Alle er chokerede, lyder det fra plejehjemmets leder, der kalder handlingen for utilgivelig.

Annonce

”Vi gør vores ypperste for at bevise, at vi faktisk er gode og omsorgsfulde mennesker," siger tillidsrepræsentant på Grønnehaven Lillian Buch Frandsen. Sjællandske Medier

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

En nu tidligere medarbejder på plejehjemmet Grønnehaven i Helsingør er bortvist og politianmeldt efter at have filmet sig selv tale hånende og nedgørende til en kvindelig beboer. 

Ifølge Fagbladet FOAs oplysninger delte medarbejderen, der er uddannet social- og sundhedshjælper, videoen med en bekendt, der blev så forfærdet over optagelsen, at vedkommende videregav den til politiet. 

Politiet tog derefter kontakt til lederen af plejehjemmet, der efter at have set videoen prompte reagerede ved at bortvise medarbejderen, der ikke har været på plejehjemmet siden.

"Jeg synes kun, der var én rigtig ting at gøre, da politiet tilbage i juni kontaktede mig om den her sag: Jeg fulgte pågældende medarbejder til døren med en øjeblikkelig bortvisning," skriver plejehjemsleder Nanna Willerslev i en mail til Fagbladet FOA.

"Kollegerne er selvfølgelig orienteret om sagen, og alle er lige så chokerede som mig. Det hører ingen steder hjemme. De pårørende har jeg fra starten haft en tæt dialog med. De er naturligt nok chokerede, men har heldigvis også tillid til Grønnehavens medarbejdere. Den tillid skal vi nu mere end nogensinde leve op til," fortsætter Nanna Willerslev.

Videoen bliver muligvis offentliggjort

Ifølge sn.dk er TV2 i besiddelse af videooptagelsen, og tv-stationen vil formentlig offentliggøre optagelsen, erfarer sn.dk. Og dén udsigt får ikke ligefrem tillidsrepræsentant Lillian Buch Frandsen til at klappe i hænderne: 

Læs også: Ansat på Kongsgården: ’Jeg sover ikke om natten og er tæt på at tude’

”Vi er forvejen dybt rystede over de sager, der kom frem i løbet af sommeren, og vi gør vores ypperste for at bevise, at vi faktisk er gode og omsorgsfulde mennesker,” siger Lillian Buch Frandsen og refererer til TV2-dokumentaren ’Plejehjemmene bag facaden’ og den heftige debat om social- og sundhedpersonale, som dokumentaren afstedkom.

”Nu står vi så pludselig selv med en sag. Jeg forventer, at videoklippet bliver vist, og når det sker, så tror jeg, at mine kolleger og jeg kommer til at befinde os i en form for choktilstand,” siger tillidsrepræsentanten.

Utilgivelig handling

Plejehjemsleder Nanna Willerslev kalder den bortviste medarbejders handling for utilgivelig:

"Jeg bliver utroligt ked af og vred over at sådan en umenneskelig og afstumpet adfærd skal overgå en borger på vores plejehjem. Det kommer uundgåeligt til at påvirke alle de andre medarbejdere, som arbejder professionelt og omsorgsfuldt for at skabe en god hverdag for kommunens plejehjemsbeboere. At en omsorgsperson handler på den måde overfor et medmenneske er fuldstændig utilgiveligt."

I Helsingør Kommune er det vigtigt for kommunaldirektør Stine Johansen at fremhæve, at der er tale om en enkeltstående og ulykkelig personalesag. Det fortæller kommunaldirektøren i Frederiksborg Amts Avis.

"De ansatte på Helsingørs plejehjem og ældrepleje er dygtige og omsorgsfulde. Det ligger mig meget på at sinde at understrege det," siger Stine Johansen til avisen, hvor hun også bekræfter at have set videoen.

"Det er en meget grænseoverskridende, afskyelig og dybt ubehagelig adfærd, som man ser på videoen," lyder det.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev