Annonce

Dagplejens Dag: Det blev en fest, selv om vi savnede hinanden


Dagplejerne i Bangsbo markerede Dagplejens Dag med en regnbue for at symbolisere, at alt bliver godt igen.  

Annonce

Alle 13 dagplejere i Bangsbo havde klippet paphænder ud sammen med deres børn og sat dem sammen i en regnbue for at vise, at alt nok skal blive godt igen.  Privatfoto Line Trie Christensen

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

Der var balloner i alle regnbuens farver på havelågerne. Madpakkerne var pakket ind i regnbuefarvet papir. Og nede ved den lokale Brugs i Bangsbo hang der i anledning af Dagplejens Dag en stor regnbue af paphænder, som alle 13 dagplejere i Frederikshavn Distrikt Vest havde klippet ud sammen med deres børn som symbol på, at alt nok skal blive godt igen.   

”Dagplejens Dag betyder rigtig meget for os. Det er sådan en dag, hvor vi normalt er sammen og fejrer os selv, vores børn og hinanden og er ude og synliggøre os i byen. Dagen blev lidt anderledes i år, men det var stadig en rigtig god dag,” siger dagplejer Line Trie Christensen, der lige som alle landets andre dagplejere måtte fejre mærkedagen sammen, men hver for sig. 

Picnic i haven

I Bangsbo trillede dagplejerne ned til regnbuen ved Brugsen med pyntede vogne og vinkede til kollegerne fra det andet fortov, når de passerede hinanden. 

”Vi har haft picnic og hygget os i haven, så det blev en dejlig dag alligevel for både børn og voksne. Men vi savner at fejre den sammen,” siger Line Trie Christensen, der normalt mødes med de andre dagplejere og spiser i fællesskab. 

”Et år havde vi børnemusik i gågaden. Folk bliver så glade, når de ser os komme gående i optog med flag og grene på vores vogne. Vi har ens T-shirts til både børn og voksne og viser alle, at vi er her.”

Regnbuer på breve og ruder

For dagplejerne savner deres kolleger og børnene savner hinanden. Derfor fandt Line Trie Christensen og hendes kolleger allerede på regnbuetemaet, dengang dagplejen var helt lukket ned under corona.  

”Regnbuen er et symbol på, at vi passer på hinanden. Det skal nok blive godt igen,” siger Line Trie Christensen. 

Under nedlukningen skrev hun og kollegerne breve til alle deres børn og forældre med regnbuer for at vise, at de tænker på dem. 

”Vi var personligt ude og dele brevene rundt til vores børn og hilse på dem alle,” siger Line Trie Christensen og fortæller, at de også malede regnbuer på ruderne.  

Trænger til at hilse på

Derfor fik de ideen til også at bruge regnbuen til dagplejedagen. 

”Vi har ikke den samme kontakt til forældrene og vi er ikke så synlige på gaden, som vi plejer. Vi savner vores kolleger, børnene savner hinanden, og vi savner at komme ud og besøge hinanden i haverne. Det er regnbuen et symbol på.”

Kommunen åbner snart for, at dagplejerne kan gå to og to sammen, og det glæder Line Trie Christensen sig til. 

”Vi er ved at trænge til det. Bare det at komme over i en anden have en enkelt gang om ugen og hilse på, se og tale sammen med kollegerne på en anden måde end over telefonen. Det trænger vi alle sammen til.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev