Annonce

Dannebrog på halvt. Istock

Tema: Coronavirus

Coronasmitte koster 36-årig sosu-assistent livet


En 36-årig social- og sundhedsassistent, der arbejdede på et afsnit med COVID 19-patienter på Bispebjerg Hospital, er død efter at være smittet med coronavirus.

Annonce

Flaget vil fredag gå på halvt på Bispebjerg Hospital efter, at en social- og sundhedsassistent, der arbejdede på hospitalets COVID 19-afsnit, onsdag mistede livet efter at være smittet med coronavirus. Istock

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

En mandlig social- og sundhedsassistent på 36 år har mistet livet efter at være smittet med coronavirus. Manden arbejdede på et særligt afsnit for COVID 19-patienter på Bispebjerg Hospital.
 
I en pressemeddelelse skriver hospitalsdirektør Anne Jastrup: 
 
“Vi ved ikke, om den pågældende er smittet i forbindelse med sit arbejde på hospitalet, men den pågældende har arbejdet med patientkontakt i en afdeling med COVID 19 smittede patienter. Derfor er der en mulighed for, at den pågældende er smittet i denne sammenhæng,” står der i pressemeddelelsen, der fortsætter:
 

Læs også: Adgang til tests og værnemidler afgørende for det mentale helbred

“Vores tanker og dybeste medfølelse går til de pårørende. Dette minder os om, at der bag de daglige statistikker over COVID 19 dødsfald altid er et menneske, der samtidig er et familiemedlem, en kæreste, en ven eller en kollega, der vil blive savnet.”
 

Ansatte stadig trygge ved arbejdet

Birgit Elisabeth Hansen er social- og sundhedsassistent og fællestillidsrepræsentant på Bispebjerg Hospital.
 
“Jeg har den største medfølelse med familien. Jeg er dybt rystet og meget berørt,” siger hun og fortsætter: 
 
“Afdelingsledelsen har talt med de ansatte på den pågældende afdeling i morges. Og det vigtigste for mig var, at de var blevet spurgt, om de havde behov for at gennemgå forholdsregler og vejledning for arbejdet med COVID 19-patienter. Der havde alle samstemmigt sagt: Vi føler os fuldstændig klædt på. Vi har ikke manglet hverken viden, informationer eller værnemidler på noget tidspunkt. Det er der styr på, og de ansatte er stadig trygge ved at gå på arbejde," siger Birgit Elisabeth Hansen.

Hos FOA udtrykker formand for Social- og Sundhedssektoren, Torben Hollmann, stor medfølelse med de efterladte.
 
“Det er frygteligt, og det er den ultimative pris, han har betalt. Det er det, vi har frygtet ville ske. Som de personer, der er tættest på borgere og patienter, er FOAs medlemmer i den grad i risiko for smitte,” siger han og tilføjer, at vi skal tænke os meget godt om, når landet genåbnes yderligere.
 
“Vi skal være ekstremt forsigtige, og vi må ikke undervurdere, hvor vigtige værnemidler er,” siger han.

Forbundsformand i FOA, Mona Striib, beskriver dødsfaldet som den besked, hun havde frygtet at få.
 
“Og nu er den kommet. Ethvert dødsfald som følge af COVID 19 er tragisk og beklageligt, og det påvirker os naturligvis. Corona betyder jo, at det er en risiko, vi har allesammen. Især når man arbejder med covidsmittede,” siger hun.
 
“Vi forstår den bekymring, det kan medføre og må inderligt indskærpe, at vi passer på med at bruge værnemidler og overholde de retningslinjer, der er beskrevet,” siger hun.
 
Samtidig har hun en opfordring til, at der bliver ændret i afgørelsen fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) om coronasmitte som arbejdsskade.
 
“Det her er desværre et smerteligt bevis på, hvor vigtigt det er, at ministeren får ændret på AES afgørelse om, at man selv skal bevise, at man er smittet på sit arbejde for at få erstatning som følge af en arbejdsskade,” siger Mona Striib.
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev