Annonce

Tema: Coronavirus

Den nye hverdag i børnehaven: Vi vasker legetøj sammen med børnene


Pædagogmedhjælper Louise Dirksen har været med til at genåbne Børnehuset Nordlys i dag. Det sværeste har været at holde styr på, hvor tit børnene vasker hænder.  

Annonce

Det er vigtigt at give børnene omsorg, og derfor krammes der stadig. Men pædagogerne er meget opmærksomme på at hoved-til-hoved-kontakten ikke bliver for tæt.  Jørgen True

Af Cecilie Uhre
Journalist

Annonce

Louise Dirksen er pædagogmedhjælper i Børnehuset Nordlys i Vordingborg, hvor hun er blandt de yngste i børnehaven. I dag var hun med til at genåbne institutionen efter den langvarige nedlukning. I alt mødte 9 pædagoger og 13 børn.

Hvordan har din arbejdsdag været i dag sammenlignet med en normal hverdag før coronakrisen?

Læs også: Den nye hverdag i dagplejen: Nu synger vi  'vaske hænder'-sang

Min arbejdsdag har været stille. Der har kun været omkring 13 børn ud af de 74, vi har til dagligt. Så vi pædagoger har kæmpet lidt om børnene, for vi har savnet dem. Men fordi det har været så stille i dag, har vi også kunnet bruge tid på at forberede os endnu mere på, at der kommer flere børn. 

Hvad har været anderledes i forhold til tidligere?

For eksempel at legepladsen er delt op med rødt og hvidt bånd, så der er to dele. Og så har vi et telt, som vi kan trække små grupper af børn med ind og spise mad i.

Hvordan klarede i at dele børnene i mindre grupper?

Vi har sat skilledøre op indenfor, så der er afgrænsede områder til hver gruppe af børn. På skilledørene er der billeder af de børn, der hører til i hver gruppe samt den pædagog, der er tilknyttet, så det er nemt at se, hvor man hører til. Det første barn, der kommer om morgenen får lov til at vælge hvilket legemiljø, barnets gruppe skal være i.

Hvordan løser I de nye krav til ekstra rengøring?

Læs også: Besparelser gjorde medarbejdere syge: Vi ryster, har hjertebanken, ondt i maven og kvalme

Vi har valgt forskellige typer legetøj til de forskellige dage. Om mandagen kan det eksempelvis være, at alle leger med magneter og biler, og tirsdag kan det så være Duplo og skibe. På den måde har vi tid til at få rengjort tingene. Og i løbet af dagen, tager vi en stor balje med sæbe og vand frem og vasker legetøjet igen, sammen med børnene.

Hvordan har børnene og forældrene tacklet de nye retningslinjer?

Rigtigt fint. Der er jo nogle børn, der skal afvises, fordi de hoster, men når vi fortæller forældrene hvorfor, det er sådan, kan de sagtens forstå det. Børnene tager det også rigtigt fint. De forstår det også. Forældrene har været gode til at forberede dem. Vi har også både en sang om at vaske hænder, som vi synger med de mindste, og så har vi billeder på spejlet af, hvordan man gør.

Hvad var den største udfordring?

Læs også: Trods utryghed og vold var det først efter drab, at tilsyn greb ind

Jeg synes, den største udfordring er at holde styr på, hvor tit børnene får vasket hænder. Men vi har et skema, hvor man krydser dem af, så det har hjulpet meget. Vi har også en sang om at vaske hænder, som vi synger med de mindste, og så har vi billeder på spejlet af, hvordan man gør. Generelt er det de der små ting, som man ikke plejede at skulle huske på, der er sværest. Eksempelvis var vi ude i sansehaven og klippe blomster, hvor alle børnene fik en saks. Der var det vigtigt at få sprittet saksene af igen, inden de bare blev lagt på plads.

Glæder du dig til at møde på arbejde i morgen?

Det gør jeg meget. Jeg har savnet tilværelsen og glæden, man har med børnene. Og også den omsorg man kan give til dem.

En af de nye retningslinjer efter genåbningen af daginstitutionerne er, at børnene skal vaske hænder hver anden time. Her hjælper Louise Dirksen en af børnene fra Børnehuset Nordlys. Jørgen True
Rengøring af legetøj er også kommet i fokus efter genåbningen. Legetøjet skal vaskes to gange dagligt, ifølge de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.  Jørgen True

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev