Annonce

Julekager i dåse. Foto: Malte Kristiansen

Penge og frihed: Sådan skal du aflønnes i juledagene

Tjek, om du som ansat på døgnområdet får den rette honorering for at arbejde i julen og til nytår.

Annonce

Der er god grund til at være opmærksom på, om du får den rette løn udbetalt, hvis du har haft vagter i julen. Du skal nemlig både have ekstra frihed og penge, når du for eksempel arbejder på søgnehelligdage. Malte Kristiansen

Af Mette Boysen
Journalist

Annonce

Julen står for døren, og for rigtig mange FOA-medlemmer, er det ikke kun lig med mad og gaver i overflod, men også vagter på søgne- og helligdage.

Og er du en af dem, der trækker i arbejdstøjet i juledagene og henover nytåret, bør du kende reglerne for ekstra betaling og ret til frihed.
 
Faglig konsulent i FOA Overenskomst Lis Bjørnestad genopfrisker overenskomsten for jer, der arbejder på døgnområdet.

1. Juleaften på en tirsdag

I år falder den 24. december på en tirsdag. Det gør, at den 24. får status som en søgnehelligdag (fra dagstjenestens begyndelse). Det samme gælder for den 25. og 26. december samt 1. januar. Ved søgne-helligdage træder helligdagsbetalingen i kraft. Udover at få 50 procent oven i den almindelige løn, skal du have nedskrevet normtimer og have en frihedsperiode på 35 timer på et andet tidspunkt, hvis du arbejder på en søgnehelligdag.
 

2. 35 timers frihed på et andet tidspunkt

En frihedsperiode på mindst 35 timer betyder, at du skal holde fri i 35 timer, før du kan gå på arbejde igen. De 35 timer ligger ikke nødvendigvis i forlængelse af den søgnehelligdag, du har arbejdet på. Det vil altså sige, at hvis du har arbejdet den 24. december, behøver de 35 timers frihed ikke at ligge den 25. december, men kan ligge på et andet tidspunkt, hvor der ikke er planlagt tjeneste.   

Der er en del ledere i kommuner og regioner, der glemmer at nedskrive tiden, som de skal. Får du ikke nedskrevet dine normtimer, arbejder du for mange timer i din normperiode.
Du skal derfor sikre dig, at det fremgår af vagtplanen, hvordan arbejdsgiveren agter at håndtere helligdagsfriheden. Hvis arbejdsgiveren har gjort det rigtigt, skal man have nedskrevet sine normtimer og have en fridag på selve helligdagen eller en anden dag.
 

4. Fuldtid eller deltid?

Hvor mange timer, du skal have nedskrevet, afhænger af, om du arbejder fuldtid eller deltid. Nedskrivningen beregnes efter, hvor mange timer du arbejder pr. uge.
 

5. Nytårsaften

Nytårsaften falder ligesom juleaften på en tirsdag. Medarbejdere skal så vidt, det er muligt holde fri fra klokken 12 med løn (dog undtagen Københavns Kommune, som har normal arbejdsdag). Det er arbejdsgiveren, der afgør, om det er muligt at holde fri, og timerne skal ikke nedskrives.

Der kan være indgået en lokalaftale, og derfor er det en god idé at tage kontakt til din tillidsrepræsentant, hvis du er i tvivl, og hvis du skal arbejde i julen.
 

7. Ansatte uden for døgnområdet

Ovenstående regler gælder for døgnområdet. Ansatte uden for døgnområdet kan finde deres regler i overenskomsten. Ellers kan de kontakte deres tillidsrepræsentant eller lokale afdeling for at finde ud af, hvad der gælder for dem.
 
Kilde: FOA Overenskomst, Lis Bjørnestad

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev