Annonce

Politisk valgte i FOA - kongres 2019

Tema: Kongres 2019

Se hvem der er valgt til FOAs ledelse

FOAs politiske ledelse er på plads. Det nyeste ansigt, Maria Klingsholm Melchiorsen, vil sætte en ære i at samarbejde på tværs i FOA.

Annonce

FOAs nye politiske ledelse. På talerstolen er det FOAs forbundsformand Mona Striib. I baggrunden fra venstre ses næstformand i FOA Thomas Enghausen, Pia Heidi Nielsen, Berit Jakobsen, Torben Hollmann, Vinni Jakobsen, Reiner Burgwald, Thomas Brücker, Joan Lindskov, Kim Henriksen, Maria Klingsholm Melchiorsen, Helena Mikkelsen og Jens Nielsen. Malte Kristiansen

Af Gitte Hejberg
Chefredaktør

Annonce

”Uvirkeligt… glæde, ydmyghed.”

Der er mange følelser i spil hos FOAs nyvalgte forbundssekretær Maria Klingsholm Melchiorsen, som indtil nu har været faglig sekretær i FOA Nordsjælland. Nu er hun netop blevet valgt på FOAs kongres med 402 stemmer, og hun glæder sig til at starte i sit nye job i FOAs forbundshus.

Selv om hun kommer med en baggrund som social- og sundhedsassistent i socialpsykiatrien i Region Hovedstaden og kommunalt, vil hun sætte en ære i at samarbejde på tværs i FOA.

”Jeg vil være hele FOAs forbundssekretær. Alle faggrupper skal kunne se sig selv i FOA, og jeg er en stor tilhænger af arbejdsfællesskaber på tværs af sektorer,” siger 41-årige Maria Klingsholm Melchiorsen, som også anbefaler et øget samarbejde med andre fagforbund:

”Fagbevægelsen har mange fælles udfordringer - eksempelvis i forhold til arbejdsvilkår, den øgede privatisering, dalende organisering og medlemmernes frihed til at ytre sig. Ved at arbejde sammen, står vi stærkere.”

Foto af en kvinde som står og kigger ud
Nyvalgt forbundssekretær Maria Klingsholm Melchiorsen. I alt tre forbundssekretærer blev valgt på FOAs kongres. Malte Kristiansen

Fire kandidater til tre pladser

Den nye forbundssekretær får selskab af blandt andre de nuværende forbundssekretærer Helena Mikkelsen og Jens Nielsen, der blev genvalgt på kongressen med henholdsvis 566 og 493 stemmer.

Ifølge lovene skal kongressen vælge et antal forbundssekretærer. Det er op til kongressen at afgøre antallet af forbundssekretærer. Fire personer havde anmeldt deres kandidatur til de tre poster, som kongressen vedtog, at der skulle være. De fire opstillede kandidater var Helena Mikkelsen, Jens Nielsen, Maria Melchiorsen samt Dorthe Isager, formand for den pædagogiske sektor i FOA Vestsjælland, som med 267 stemmer ikke opnåede valg. I perioden er Joan Prahl fratrådt som forbundssekretær.

Genvalg til Mona Striib

Kongressen genvalgte også Mona Striib som forbundsformand og Thomas Enghausen som næstformand.

”Jeg er stolt, glad og fuld af gå-på-mod. Der er intet bedre end at være en del af så stærkt et fællesskab,” sagde Mona Striib.

”Det er her, man får lidt farve i ansigtet. Det går lige i hjertet. Der er nok at tage fat på, og jeg glæder mig til at kæmpe videre,” supplerede Thomas Enghausen.

FOAs politiske ledelse tæller ligeledes sektorformændene Torben Hollmann, Kim Henriksen, Pia Heidi Nielsen og Reiner Burgwald. Sektorernes næstformænd er Vinni Jakobsen, Joan Lindskov, Berit Jakobsen og Thomas Brücker.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev