Annonce

En yngre hånd holder på en ældre hånd på armlænet af en kørestol

Kommune udlover dusør for at skaffe nye kolleger

En nordsjællandsk kommune udlover en dusør til fastansatte medarbejdere, som kan skaffe en ny kollega til hjemmeplejen.

Annonce

5.000 kroner udloves til ansatte inden for sundheds- og ældreområdet i Fredensborg Kommune, som kan skaffe en ny kollega. Colourbox

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

Manglen på medarbejdere til at passe ældre og syge borgere i Fredensborg Kommune er nu blevet så stor, at politikerne har besluttet at give 5.000 kroner i dusør for nye medarbejdere. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Pengene bliver udbetalt til fastansatte medarbejdere, der finder en ny kollega til ældre- og sundhedsområdet. De 5.000 kroner bliver udbetalt, når den nye medarbejder har været ansat i tre måneder.

"Vi ved fra det private erhvervsliv, at en stor del af rekrutteringen foregår via medarbejdernes netværk, og det vil vi gerne lære af," forklarer Hans Nissen (S), formand for Social- og Seniorudvalget i Fredensborg Kommune til Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge avisen var der 14 ledige stillinger i kommunen ved årsskiftet, og hver fjerde medarbejder ventes at skifte stilling i løbet af året.

FOA: Medarbejderne vil være positive
 
Beslutningen bliver godt modtaget af Lene Lindberg, der er formand for FOA i Nordsjælland. 
 
"Det er første gang, at jeg i den kommunale sektor hører om en dusør for at rekruttere nye medarbejdere, og det virker umiddelbart underligt. Men jeg ved, at medarbejderne vil være glade for ordningen. Dusøren kan betyde, at kommunen finder nye medarbejdere til ældre- og sundhedsområdet, der kommer med et positivt indtryk af kommunen og hurtigt falder til hos kollegaerne," siger Lene Lindberg til avisen. 
 

Flere initiativer skal skaffe sosu'er

Dusøren er et blandt flere initiativer i en ny rekrutteringsplan i Fredensborg Kommune. 

Udover dusøren bliver det blandt andet lettere at uddanne sig på voksenløn. Ifølge Frederiksborg Amts Avis kan elever over 25 år fremover få voksenelevløn, hvis de har et halvt års erfaring, hvor det tidligere har krævet et helt års erfaring. Det giver en lønforskel på 76.000 kroner om året. 
 
Derudover vil den nordsjællandske kommune også give ekstra tillæg for at arbejde på skæve tidspunkter, og kommunen satser på at uddanne flere ledige til ældreområdet.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev