Annonce

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby taler til en gruppe social- og sundhedsassistent-elever

Sundhedsminister til sosu-finalister: I er de dygtigste blandt de dygtigste

DM i sosu-skills blev torsdag skudt i gang. Inden konkurrencerne begyndte, skulle politikere dyste i at samle et drop.

Annonce

Der blev diskuteret, da de to hold politikere skulle finde ud af, hvilke dele de skulle bruge for at samle et drop. Det blev holdet med forbundsformand Mona Striib og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), der vandt dysten. Jørgen True

Af Mette Boysen
Journalist

Annonce

“Kan man købe en livline,” spurgte regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen (S), da han sammen med formand for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF) skulle finde de rette dele og samle et drop på scenen til åbningen af dette års danmarksmesterskab i sosu-skills.

De to konkurrerede mod et hold bestående af forbundsformand i FOA, Mona Striib, Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og borgmester i Næstved Carsten Rasmussen (S).

Det blev de tre sidste, der først fik sorteret de ting, de skulle bruge til at få samlet et drop og klistret det på hånden af Carsten Rasmussen. Sammen konstaterede de, at det kunne bruges til at få dækket et væskebehov eller til at give ve-stimulerende medicin i tilfælde af, at han var gravid, som Ellen Trane Nørby sagde.

Næstveds borgmester, FOAs formand og sundhedsministeren
På det ene politikerhold var Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (V), FOAs forbundsformand Mona Striib og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). De dystede imod regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen (S) og formand for Folktetingets Sundhedsudvlag Liselott Blixt (DF).   Jørgen True

"Vi er stolte"

Da begge hold var blevet præmieret, trådte årets finalister på scenen, for at politikerne kunne give dem et par ord med på vejen.

“Held og lykke med dysten. I er i den grad ventet. Vi har arbejdet hårdt for at få lov at uddanne nogle flere, og vi er så stolte af, at I er med til at vise faget, dyste om faget og vise, at den her uddannelse er der fremtid i,” sagde Mona Striib, inden Ellen Trane Nørby greb mikrofonen.

“I er de dygtigste blandt de dygtigste, for I har hver især vundet de regionale mesterskaber, og står nu her i dag og viser den ypperste kompetence,” sagde Ellen Trane Nørby og fortsatte:

“Jeg glæder mig over at kunne få lov til at følge lidt med, men mest glæder jeg mig over, at det er jer, og de andre unge mennesker, der går på vores social- og sundhedsskoler, der meget snart er klar til at komme ud og løfte opgaven i vores sundhedsvæsen.”

På lørdag findes vinderen

DM i sosu-skills løber indtil lørdag, hvor årets vindere bliver kåret.

Årets finalister er: Camilla Höft og Janni Huvendick fra Region Syddanmark, Cecilie Volquartz Gejl og Christa Marie Riis fra Region Midtjylland, Mike Kevin Olsen og Cecilie Svanekjær Holst Christensen fra Region Nordjylland, Nicoline Ravnholt og Simone Grubbe Hansen fra Region Sjælland og Katrine Holm Sonne og Simone Christensen fra Region Hovedstaden.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev