Annonce

En kvinde og en mand

Ka-Paw: Omsorgsmedhjælper får 190.000 efter løntjek

Et løntjek hos FOA viste, at omsorgsmedhjælper Paw Rasmussens lønsedler var fulde af fejl. Tirsdag indgik han forlig med Lemvig Kommune og får nu udbetalt 190.000 kroner.

Annonce

Julegaverne er købt, men nu bliver der råd til ekstra pakker under træet. Paw Rasmussen (th.) fik efter et løntjek hos FOA 190.000 kroner, som Lemvig Kommune over årene ikke havde udbetalt. Det er sektorformand for social- og sundhedssektoren i FOA Holstebro Tanja Nielsen (tv.), som har ført sagen. Jens Bach

Af Birgitte Wulff
Journalist

Annonce

190.000 kroner plus feriepenge og pension. Så mange penge kan 34-årige Paw Rasmussen se frem til at få udbetalt fra Lemvig Kommune.

Tirsdag indgik han forlig med den vestjyske kommune, fordi han i årevis har fået udbetalt for lidt i løn som omsorgsmedhjælper på et af Lemvig Kommunes bosteder.

”Det har været en lang proces, og jeg er glad for, at det er afsluttet,” lyder det fra Paw Rasmussen.

Sagen startede i 2016, da FOA Holstebro opfordrede sine medlemmer til at slå et slag forbi fagforenings-kontoret for at få tjekket deres lønsedler. Erfaringen var nemlig, at der var fejl i en stor del af lønudbetalingerne, og Paw Rasmussen besluttede sig for at lade sin fagforening se nærmere på hans papirer.

”Jeg tænkte, at jeg ikke havde noget at tabe. I værste fald ville de finde ud af, at jeg havde fået den rigtige løn. I bedste fald ville jeg have penge til gode,” siger Paw Rasmussen.

Helt vildt beløb

Det viste sig hurtigt, at hans lønsedler var fulde af fejl, og hos FOA Holstebro regnede Tanja Nielsen, formand for Social- og Sundhedssektoren, sig frem til, at Lemvig Kommune skyldte Paw Rasmussen 309.000 kroner plus feriepenge og pension.

”Det lød jo helt vildt, men jeg havde ikke på noget tidspunkt tænkt over, at jeg fik for lidt udbetalt. Systemet er ret kompliceret, og jeg ville aldrig selv have kunnet regne mig frem til, at jeg ikke fik de tillæg, jeg havde krav på,” fortæller Paw Rasmussen.

I foråret 2018 indledte FOA Holstebro forhandlinger med Lemvig Kommune om de penge, Paw Rasmussen mente, han havde til gode, og tirsdag eftermiddag før jul lukkede parterne sagen på et forligsmøde.

Delvist forældet

At Paw Rasmussen ikke får det fulde beløb skyldes ifølge Tanja Nielsen, at sagen strækker sig helt tilbage til 2011.

”Jeg er tilfreds med resultatet, fordi sagen går så mange år tilbage, og den er dermed delvist forældet. Alternativt kunne vi have sendt den videre til Kommunernes Landsforening, men jeg vurderede, at det var bedre at lukke den,” siger Tanja Nielsen.

Paw Rasmussen er efter omstændighederne også tilfreds.

”Jeg ærgrer mig selvfølgelig over at have mistet penge, som jeg reelt har arbejdet for. Men nu skal jeg ikke gå og tænke mere over den her sag, og 190.000 kroner er mange penge. Specielt når de kommer ved en tilfældighed”, siger Paw Rasmussen.

Tur i Disneyland

Både Tanja Nielsen og Paw Rasmussen har et håb om, at der bliver kigget på det lønsystem, som efter deres vurdering er så kompliceret, at det er svært for den enkelte medarbejder at gennemskue sin egen lønseddel.

”Arbejdstidsaftalen er alt for kompleks. Jeg kunne godt ønske mig et mere enkelt og smidigt system”, siger Tanja Nielsen, som får opbakning af Paw Rasmussen.

”Min drøm er, at der bliver lavet et lønsystem, så man kan tjekke sin egen løn. Indtil da vil jeg opfordre andre til at melde sig ind i en fagforening og få tjekket sine lønsedler,” siger Paw Rasmussen, som efter knap et år kan opfylde et stort ønske hos sin datter.

”Jeg lovede for længe siden en tur i Disneyland i Paris. Jeg sagde ikke noget om, hvornår det kunne blive, men nu kan jeg endelig indfri mit løfte, og så bliver der ovenikøbet også hjælp til udbetalingen til et hus.”

Lemvig Kommune ønsker ikke at kommentere konkrete personsager, oplyser lønchef Chresten Holm.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev