Annonce

Ambulancepersonalet i Region Sjælland har fået en ny app

Hurtigere hjælp med app


En mobil-app sparer livsvigtig tid for patienter og ambulancepersonale i Region Sjælland. Håbet er, at den kan bredes ud til hele landet.

Annonce

9 gange i døgnet ringede ambulancepersonalet i Region Sjælland i gennemsnit til alarmcentralen for at få hjælp til at finde det rigtige sygehus, før de fik den nye app. Det fortæller Brian Lindekilde Hansen, der er sektionsleder i Region Sjælland. Jørgen True

Af Jakob Melgaard
Journalist

Annonce

Med to hurtige klik på en mobil-app kan ambulancepersonalet i Region Sjælland nu finde ud af, hvilket sygehus de skal køre patienten til. Tidligere spildte de kostbare minutter på at slå op i et 17 sider langt papirdokument.

”Ting skal gå stærkt, og beslutningerne skal være rigtige første gang. Den her app sparer livsvigtige minutter,” siger sektionsleder hos Region Sjælland Brian Lindekilde Hansen.

Regionen dækker et stort område med flere sygehuse, og tidligere kunne det være svært at finde ud af, hvilket sygehus der var det rigtige for en given patient. Nu er det to klik på appen: Hvilke symptomer har patienten? Hvilket sygehus skal vi køre til?

”Det tager 10-15 sekunder. Det har fjernet meget stress,” siger han.

Ting skal gå stærkt, og beslutningerne skal være rigtige første gang.

Brian Lindekilde Hansen, Sektionsleder hos Region Sjælland.

Redder fik idé til app

Det var en af regionens egne falckreddere, Anders Bruun Rasmussen, som i efteråret 2017 fik idéen.

”Fra idéen blev født, til det færdige produkt lå på bordet, gik der syv måneder. Og når man snakker it, er det megahurtigt,” siger paramediciner og arbejdsmiljørepræsentant på Præhospitalt Center i Region Sjælland Heinrich Larsen.

I Region Sjælland håber de, at idéen vil sprede sig til resten af landet.

”Vi har ikke taget patent på appen, for vi ønsker ikke at tjene noget på den. Den er både gratis og nem at gå til,” siger Heinrich Larsen.

Prisbelønnet

Præhospitalt Center i Region Sjælland har fået Arbejdsmiljøprisen 2018 i kategorien ’Forandring og ny teknologi’ for appen, som forbedrer både patientsikkerhed og arbejdsmiljø.
Kilde: Arbejdsmiljørådet.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev