Annonce

Brandmester Carsten Jensen er med i Gift ved første blik

Brandmester gift ved første blik: Sådan en blinddate har jeg sgu aldrig prøvet før

Som brandmester er Carsten Jensen vant til at prøve lidt af
hvert og springe ud i tingene. Seneste eventyr har budt på et ægteskab med en kvinde, han så for første gang ved alteret. 

Annonce

Brandmester Carsten Jensen var på arbejde, da han fik at vide, at han var udvalgt til at deltage i programmet 'Gift ved første blik', hvor deltagerne bliver gift med en person, de aldrig før har mødt. Kollegerne var derfor de første, som fik nyheden, og de har støttet ham hele vejen. Jørgen True

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Annonce

Carsten Jensen havde aldrig set ’Gift ved første blik’, da hans døtre på en familieferie til Thailand afslørede, at de havde meldt ham til tv-programmet.

”En dag på ferien sagde tøserne ’far, vi skal have fundet en ny kone til dig. Så vi har meldt dig til ’Gift ved første blik’. Jeg havde aldrig set programmet, men jeg tænkte ’det er fint’,” siger Carsten Jensen.

Læs også: Nanna fra DR-serie om plejehjem: Jeg kunne se manglen på hænder

Formaliteterne krævede dog, at han selv sendte en ansøgning. Men det var Carsten helt med på. Den 54-årige brandmester har været gift to gange tidligere, så det med ægteskab var ikke nyt for ham.

”Men selvfølgelig har jeg har ikke prøvet at stå oppe ved alteret, og der pludselig kommer en, som jeg ikke har set før. Sådan en blinddate har jeg sgu aldrig prøvet før,” griner Carsten.

Der gik blot tre måneder fra den første tilmelding sendt fra Thailand, til Carsten skulle sige ”ja” til sin kommende kone ved alteret.

”Det er da lidt underligt, når man ikke selv har valgt sin partner. Men jeg er vant til at prøve lidt af hvert. Både på mit arbejde som brandmester og privat. Jeg springer ud i udfordringerne, og så må jeg tage de øretæver, der måtte komme,” siger Carsten.

Bevarer roen og holder overblik

I 31 år har Carsten Jensen arbejdet som brandmand, og til dagligt er han brandmester ved Hovedstadens Beredskab. Den erfaring og uddannelse, han har fået i sit faglige virke, har han haft gavn af i sine ægteskaber og i sin medvirken i tv-programmet.

”Når vi for eksempel kommer ud til et stort færdselsuheld, så skal jeg som brandmester kunne skabe overblik og bevare roen, fordi folk kigger på mig og spørger ’hvad gør vi?’. Det har jeg kunnet bruge. Ligegyldigt hvilket ægteskab jeg har været i, har det været godt at kunne have overblik og bevare roen, så det hele ikke går op i hat og briller,” siger Carsten.

Opbakning fra kolleger

Ikke kun fagligheden som brandmester har været et plus for Carsten i sin medvirken i programmet. Kollegerne har også betydet meget for ham. Mens optagelserne stod på, arbejdede han ved siden af, og kollegerne har derfor kunnet følge med undervejs.

”På arbejdet ved de alle sammen, hvad der er sket, og de har bakket op fra dag ét. Jeg har ikke kunnet holde noget hemmeligt over for dem, fordi vi ved alt om hinanden derinde. Vi bliver meget stærkt tilknyttede, fordi vi kører døgnvagt, og derfor ser vi hinanden som ’familie nummer 2’. Under optagelserne har gutterne støttet mig i det, der er sket,” siger Carsten.

Læs også: Sosu kæreste med smeden fra 'Rigtige mænd': Få de 5 bedste tips til et sundt liv 

Da brandmesteren fik beskeden om, at han var blevet valgt som en af de otte deltagere, var han på arbejde, og kollegerne var derfor nogle af de første, der fik nyheden. Flere af dem bakkede også op, da Carsten skulle møde sin kone for første gang til brylluppet.

”Flere af dem har sagt, at ’hvis der er nogen, der skulle deltage, så det er dig’. Det er nok, fordi jeg er, den jeg er. Jeg er nok lidt en eventyrer, hvad det angår,” siger Carsten.

TV-vant brandmester

Tidligere har Carsten Jensen i sit virke som brandmester deltaget i tv-programmet ’Specialtjenesten’. Det bekymrer ham derfor ikke, at han snart bliver sendt på landsdækkende tv.

”Det med at have kamerafolk i ryggen og mikrofon på hele tiden, det rører mig overhovedet ikke. Nogen synes, det er for grænseoverskridende, men jeg er typen, hvor det eneste, jeg pakker ind, det er mine julegaver. Jeg er meget åben,” siger Carsten.

Som privatperson er Carsten desuden en mand, der har mange projekter i gang. Ved siden af jobbet som brandmester ejer han en campingplads i Skælskør, hvor han også bor. Det betyder derfor noget for ham, hvad hans partner laver.

Læs også: På vagt med brandmænd: 24 timer i konstant beredskab

”Hun skal være en selvstændig kvinde, som ikke bare sidder og venter på, at jeg kommer hjem. En, der selv har travlt og som derfor kan forstå, hvorfor jeg har mange bolde i luften. Men når vi så er sammen, skal vi så også være 100 procent sammen,” siger Carsten.

Hvordan det kommer til at gå Carsten videre frem i ’Gift ved første blik’, kan han ikke afsløre. Men han er ved godt mod og glæder sig til, at han onsdag aften bliver præsenteret i programmet.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev