Annonce

Portør: 'Latterlig' lille belønning for arbejdet med Sundhedsplatformen


Region Sjælland vil belønne medarbejderne med, hvad der svarer til 200 kroner per mand for arbejdet med sundhedsplatformen. Pinligt lille beløb, mener tillidsrepræsentant på Slagelse Sygehus.

Annonce

Brug heller pengene på flere hænder, mener portør Jens Dahl med henvisning til de 3,5 millioner kroner, som Region Sjælland vil belønne medarbejderne med for udfordringer med Sundhedsplatformen. Claus Bech

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Som en slags plaster på såret for en række udfordringer med Sundhedsplatformen, vil Region Sjælland uddele en økonomisk belønning til medarbejderne.

I regionens budgetaftale for 2018 er der i alt afsat 3,5 millioner kroner til at ’påskønne alle medarbejderes store indsats og deres omstillings- og forandringsparathed i forbindelse med implementering af store og politisk prioriterede indsatser.’ Det skriver Dagens Medicin.

Regionen vil enten dele pengene ud til samtlige 18.000 medarbejdere – hvilket svarer til 200 kroner per mand. Eller man vil lade det være op til den enkelte afdeling at afgøre, om pengene skal bruges til at belønne særlige medarbejdere, sociale arrangementer til gavn for alle eller eventuelt efteruddannelse.

Læs også: Corona og demenssyge: 5 gode råd til dig som plejepersonale

Pinligt lavt beløb 

Hvis det stod til portør og tillidsrepræsentant på Slagelse Sygehus Jens Dahl, skulle pengene hellere bruges på ekstra hænder.

”Der er store huller i regionens økonomi, og mange afdelinger er blevet beskåret. Hvorfor bruger man ikke pengene på at rette op på bemandingen i stedet?,” spørger Jens Dahl.

Som portør har han begrænset berøring med Sundhedsplatformen, men er godt klar over, at den har skabt udfordringer. Eksempelvis på kirurgisk afdeling, hvor hans kone arbejder som sygeplejerske.

”200 kroner svarer til et par flasker god rødvin. Selvfølgelig vil det da være rart, men når det kommer til stykket, er det jo et latterligt og pinligt lavt beløb,” siger portøren til Fagbladet FOA.

Læs også: Birthe faldt over en wire til et juletræ: Nu får hun millionerstatning

Direktør fik bonus på 100.000 kroner

Til sammenligning fik en direktør en bonus på 100.000 kroner for sin særlige indsats med implementeringen af Sundhedsplatformen i Region Sjælland og Region Hovedstaden. Det skete tilbage i november måned trods alvorlige problemer og stærk kritik.

Fagbladet FOA ville gerne have spurgt formanden for den politiske styregruppe for Sundhedsplatformen, Tina Boel, hvorfor man ikke bruger pengene på andre, mere presserende opgaver samt hvorfor, en direktør skal aflønnes så højt i forhold til øvrige medarbejdere. 

Hun er dog ikke vendt tilbage på fagbladets henvendelse. Til gengæld er et andet medlem af styregruppen - nemlig regionsrådsmedlem Freddy Blak enig i, at pengene bør bruges anderledes.

"Jeg er enig i, at medarbejderne bør påskønnes for det ekstra arbejde, de har gjort. Men måske burde man i stedet bruge pengene på et velfærdsarrangement. Det kunne være et familieløb, som også kommer medarbejdernes familier til gode. Det er jo også dem, der har lidt, når deres familiemedlem har knoklet," mener Freddy Blak.

Hvordan pengene skal bruges, vil den politiske styregruppe for Sundhedsplatformen diskutere på et møde den 10. september.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev