Annonce

Barn sidder ved et bord og tegner, mens en voksen rækker barnet en blyant.

Vær med til at finde Årets Dagtilbud 2018


Hvem skal hyldes som årets dagtilbud og i slutningen af året have besøg af børne- og socialministeren? Det kan du nu være med til at bestemme.

Annonce

Kender du en dagplejer eller en daginstitution, som har udmærket sig særligt i år? Så kan du nu indstille stedet til prisen som årets dagtilbud. Colourbox

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Et fremragende forældresamarbejde, et usædvanligt godt børnefællesskab eller blot en ny, succesfuld metode inden for det pædagogiske område.

Det er nogle af de parametre, der kigges på, når Børne- og Socialministeriet, BUPL og FOA senere på året uddeler prisen som Årets Dagtilbud 2018.

Siden mandag den 25. juni har der været åbent for indstillinger, og alle, der har tilknytning eller kendskab til et relevant dagtilbud, kan indsende en indstilling.

Læs også: Her er Danmarks bedste dagtilbud 

Spred de gode eksempler

I år er der ikke på forhånd givet nogle begrænsninger for indholdet i en indstilling. Et tema kan eksempelvis være forældresamarbejde, børnefællesskab, børneperspektiver, demokrati og dannelse.

Eller blot et nyt, inspirerende tiltag, oplyser FOAs formand for det pædagogiske område, Mogens Bech Madsen.

”Ud over at det pædagogiske personale både i den enkelte institution eller den enkelte dagplejer fortjener ros og anerkendelse, handler Dagtilbudsprisen også om at sprede gode eksempler på nye, succesfulde tiltag, metoder og initiativer, så vi inden for det pædagogiske område kan inspirere hinanden,” siger sektorformanden, der ser frem til at se årets indstillinger.

Læs også: 3 grunde: Derfor er dette Danmarks bedste dagtilbud

Tredje år med dagtilbudsprisen

Det er tredje år, at prisen uddeles. Titlen er tidligere gået til Grangården i Vejle og Eksperimentalinstitutionen på Amager, hvor blandt andet inklusion og forældresamarbejdet er blevet fremhævet.

Indstillingsfristen til Årets Dagtilbud 2018 er den 26. august 2018, og et dommmerpanel bestående af blandt andre repræsentanter fra Børne- og Socialministeriet, BUPL og FOA udvælger i sidste ende det dagtilbud, der får prisen. Den uddeles af børne- og socialministeren til november.

Ønsker du at indstille en daginstitution, dagplejer, en legestuegruppe, et område eller hele den kommunale dagpleje, skal du udfylde et indstillingsskema og beskrive det pædagogiske arbejde, der ligger til grund for indstillingen. En vejledning til indstillingen samt selve indstillingsskemaet finder du her.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev