Annonce

Foto: LFS

Tema: Formands- og næstformandsvalg

Her er kandidaten, der stiller op som næstformand i FOA


Ved natten til fredag udløb fristen for at stille op til posten som næstformand i FOA. Thomas Enghausen, formand for almenområdet i LFS, er eneste kandidat. 

Annonce

Det står nu klart, at Thomas Enghausen fra LFS er den eneste kandidat, når 598 delegerede samles til den ekstraordinære kongres 6. juni og næstformanden i FOA officielt bliver udnævnt. LFS

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

Redigeret 13.05.2018

Thomas Enghausen fra LFS er eneste kandidat til næstformandsposten i FOA. Det står klart, efter at fristen for at stille op udløb i går. 

"Jeg stiller op, fordi jeg har en tro på, at mine erfaringer kan gøre en forskel i FOA både i forhold til politikudvikling og medlemsmobilisering," siger 41-årige Thomas Enghausen, der har været del af bestyrelsen for almenområdet i LFS i 10 år og siden 2010 som formand. 

Læs også: Ny FOA-formand: ”Jeg er klar til at tage nogle tæv”

Han er uddannet pædagog, var tillidsrepræsentant på det fritidshjem i København, hvor han arbejdede fra 2005 til 2010, og i dag bestrider han en række tillidsposter ud over sit arbejde som formand. Blandt andet er han med i FOAs Hovedbestyrelse, i den pædagogiske sektorbestyrelse i FOA og i LFS' Hovedbestyrelse. 

Arbejdslivet skal hænge sammen

"Jeg vil især kæmpe for, at medlemmerne har et godt arbejdsliv til en ordentlig løn," siger Thomas Enghausen om de mærkesager, han vil kæmpe for som næstformand i FOA. 

"Medlemmerne skal have et arbejdsliv, der hænger sammen, både i forhold til arbejdspres og arbejdstempo. Man skal kunne holde til et helt arbejdsliv. Det er helt uacceptabelt, at vi ser kolleger, der allerede har fysiske skavanker eller er gået ned med stress, inden de er fyldt 30," siger Thomas Enghausen, der mener, at OK18 har vist, at man kan opnå rigtig meget ved at stå sammen. 

Læs også: Dennis Kristensen takkede af: ”Ja, gu' er det vemodigt”

"Jeg tror på, at vi kan rykke endnu mere, og her tror jeg, at jeg kan bidrage med mine erfaringer og mit engagement," siger han.

Den nye næstformand afløser Mona Striib, der har siddet som næstformand i FOA siden 2004, og indtil hun 25. april blev valgt som formand i FOA. 

Formelt set bliver den nye næstformand i FOA udnævnt 6. juni 2018 til den ekstraordinære kongres i Odense Congress Center, hvor de 598 delegerede samles. De delegerede består af FOAs Hovedbestyrelse og delegerede fra afdelingerne, samt repræsentanter for lederne, de unge, seniorerne og landselevbestyrelserne. 

Rettet: Vi skrev, at de delegerede skal stemme om næstformandsposten. Dette er ikke korrekt. Idet der kun er en kandidat til posten, skal dirigenten blot konstatere, at kandidaten er valgt. Der er altså ikke tale om en afstemning.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev