Annonce

Tema: OK18

Dennis Kristensen før møde i Forligsen: Det står i stampe omkring lønnen


Tirsdag klokken 13 var overenskomstparterne på det kommunale område endnu en gang indkaldt til møde i Forligsinstitutionen. Håbet er at kunne nå til enighed omkring en lønstigningsmodel.

Annonce

I Forligstinstitutionen er det forligsmand Mette Christensen, der bestemmer hvornår parterne skal møde op, og hvor længe de skal blive. Først ved 3-tiden i nat sluttede forhandlingerne, og de blev genoptaget tirsdag klokken 13. Tariq Mikkel Kahn/Scanpix (Arkivfoto)

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Af Andreas Hemme
Journalist

Af Cathrine Saltbæk Tverskov
Journalist

Annonce

10 timer efter, at parterne på det kommunale område havde forladt Forligsinstitutionen natten mellem mandag og tirsdag, var de indkaldt til et nyt møde. 

Lønnen er den helt store knast i forhandlingerne, sagde FOAs forbundsformand, Dennis Kristensen, da Fagbladet FOA mødte ham foran Forligsinstitutionen. 
 
“Vi har taget fat på det helt overordnede: hvilken økonomisk ramme, der skal være på størrelsen af lønstigningerne. Det brugte vi dagen i går på, men vi havde ikke held til at blive enige,” sagde Dennis Kristensen, som vurderer, at forhandlingerne ikke har rokket sig meget på trods af et 16 timers langt møde.

“Det står lidt i stampe omkring, hvor store lønstigninger vi kan sikre. Vi vil have lønstigninger, der sikrer, at vores medlemmer får andel i det opsving, der er i gang nu og kan følge med de privatansattes lønudvikling,” sagde han.
Der har været spekulationer om, hvorvidt solidaritetspagten har kunnet holde hele vejen gennem forhandlingerne. Dennis Kristensen forsikrede, at den fortsat er intakt. 

“Vi har lavet en fælles aftale, der siger, at økonomien er den overordnede paraply. Under den ligger der en række emner, hvor vi hver især har brug for andres hjælp. Det er både spisepause, lærernes arbejdstid, seniordage og særlige midler til ligeløn og lavtløn. Så vi har en række emner, der udgør denne pagt, og den er vi stadig fuldstændige enige om,” sagde Dennis Kristensen. 

Forligsmand Mette Christensen besluttede i onsdags at udskyde de varslede konflikter med 14 dage. Dog kan konflikterne træde i kraft tidligere, hvis Mette Christensen ikke finder det sandsynligt, at parterne kan nå til enighed om en ny aftale. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev