Annonce

elever i skole sidder ved computer

Ny uddannelse åbner mulighed for lederjob


Første hold har bestået akademiuddannelsen i Hygiejne- og Rengøringsteknik. Den længe efterspurgte uddannelse giver nye karrieremuligheder.

Annonce

Akademiuddannelsen i Hygiejne- og Rengøringsteknik er den første videregående uddannelse for medarbejdere, der enten er serviceassistenter eller har mange års rengøringserfaring, og som søger mod leder- eller undervisningsjob på området. Colourbox

Af Ingrid Pedersen
Journalist

Annonce

Ansatte i rengøringsbranchen har fået en ny mulighed, hvis de ønsker en karriere inden for ledelse og undervisning. 

Læs også: Akademiuddannelse førte til job som teamleder

Akademiuddannelsen i Hygiejne- og Rengøringsteknik er den første videregående uddannelse for medarbejdere, der enten er serviceassistenter eller har mange års rengøringserfaring, og som søger mod leder- eller undervisningsjob på området. 

Tidligere på året blev første hold færdigt. Tre af de syv, der gennemførte, er FOA-medlemmer. 

FOA har presset på

Formand for Kost- og Servicesektoren i FOA Gina Liisborg har gennem flere år presset på for at få en videregående uddannelse på rengøringsområdet.

Læs også: Genåbning af dagtilbud: Nogle vil få brug for mere tid

“Behovet er større end nogensinde før. Uddannelsen giver blandt andet en grundlæggende viden om bakteriespredning, og det er vigtigt, når vi oplever, at folk sendes tidligere og mere sårbare hjem fra sygehusene,” siger hun.

3

år strækker uddannelsen sig over, så man kan passe sit job undervejs. Den svarer til cirka et års fuldtidsstudium. Undervisningen tager udgangspunkt i de studerendes arbejde.

Kilde: easj.dk

Sektorformanden lægger desuden vægt på, at uddannelsen baner vej for nye typer af job, fordi den fokuserer på ledelse og kommunikation. 

Ledelse og overblik 

Også overlæge Elsebeth Tvenstrup Jensen, Statens Seruminstitut, glæder sig over den nye uddannelse. Hun lægger vægt på, at de studerende lærer om projektplanlægning og disposition af tid og personale. 

“Der er brug for en uddannelse, der giver nye ledere overblik – foruden viden om nye materialer og teknologier,” siger hun. Det er primært den offentlige sektor – og især kommunerne, der har efterspurgt den nye uddannelse.

Flere hold på vej

Efter påske starter et nyt hold på Erhvervsakademi Sjælland, og der er også planer om at etablere en uddannelse i Vejle.

 

Få tilskud fra Kompetencefonden

Der er en egenbetaling i forbindelse med uddannelsen, men den kan man søge støtte til fra Kompetencefonden.

Læs mere her

 

Rengøringspris

Uddannelsen modtog i 2017 ’Rengøringsprisen’, der uddeles af Hygiejnefokus. Begrundelsen var, at det er den første videregående uddannelse på området, og at den gør rengøring til en karrierevej.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev