Annonce

damer demonstrerer med faner og hue på

Tema: OK18

Demonstranter til Sophie Løhde: Luk nu kassen op og lærerne ind


Flere hundrede demonstranter mødte mandag op foran Moderniseringsstyrelsen i København for at vise deres utilfredshed med overenskomstforhandlingerne.

Annonce

På trods af bidende kulde var flere hundrede mennesker mandag mødt op for at demonstrere for lønstigninger og bedre vilkår. Jørgen True

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

En hær af sygeplejersker, social- og sundhedsmedarbejdere, lærere, pædagoger og mange andre har mandag eftermiddag trodset den sibiriske kulde og er mødt op foran Moderniseringsstyrelsen i København. De vil vise deres utilfredshed med overenskomstforhandlingerne.

Blandt faner og syngende demonstranter står handicaphjælper Jens Rosendal med et FOA-flag i hånden. Han er mødt op for at demonstrere for lønstigninger og anerkendelse.

”Det er samfundsnødvendigt arbejde, vi udfører, og det bliver aflønnet alt for skævt i forhold til, hvor væsentligt det er. Vi skal vise Sophie Løhde (innovationsminister, red), regionerne og kommunerne, at vi er parate til at kæmpe,” siger han.

Jens håber på, at forhandlingsparterne vil prioritere ligeløn, og at FOAs medlemmer kan få del af det økonomiske opsving, Danmark har oplevet den seneste tid.

Tæt bånd i forhandlingsfællesskabet

Overenskomstforhandlingerne i år er helt særlige. Det er de, fordi man i fagforeningernes forhandlingsfællesskab føler et tættere bånd og større ansvar overfor hinanden, end man før har gjort. 

Det mener pædagogisk leder Kirsten Løth, som er mødt op for at vise sin solidaritet med de øvrige faggrupper. 

”Det handler ikke kun om FOA. For mig handler det om, at vi står sammen på tværs af faggrupper. I de tidligere overenskomstforhandlinger har vi ikke på samme måde kunnet stå sammen. Men lærernes arbejdstidsregler er en knast, vi er afhængige af sammen at få forhandlet hjem,” siger hun.

"Meget mere i løn"

Talere fra forskellige fagforeninger og organisationer skiftes til at stille sig op på en bænk foran Moderniseringsstyrelsen for at tage ordet. Mellem talerne bryder demonstranterne ud i sang. 

”Mange kan hverken kravle eller gå på grund af nedslidning. Sophie, luk nu kassen op og lærerne ind,” lyder det oppe fra bænken.

Ordene bliver besvaret med klapsalver og kampråb. 

”Mere i løn, løn, meget mere i løn,” lyder det fra mange blå læber og røde næser.

Klokken 18 sluttede demonstrationen og kort efter brød overenskomstforhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening og Forhandlingsfællesskabet sammen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev