Annonce

Nanna Højlund og Mona Striib

Tema: Formands- og næstformandsvalg

Kampvalg om formandsposten


Efter LO-næstformand Nanna Højlunds udmelding fredag om, at hun stiller op til formandsposten i FOA, er der lagt op til kampvalg mellem hende og næstformand i FOA, Mona Striib.

Annonce

I dag meldte LO's Nanna Højlund sig på banen som kandidat til formandsposten. Dermed er der lagt op til kampvalg mellem hende og FOA-næstformand Mona Striib. Pressefotos

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

Der løb allerede i december rygter om, at Nanna Højlund, næstformand i LO ville stille op til formandsposten. Man spekulerede i et heftigt kampvalg mellem hende og Mona Striib, næstformand i FOA, der på det tidspunkt allerede havde gjort sit kandidatur offentligt.


I dag trådte Nanna Højlund så officielt på banen, da hun meldte ud, at hun vil forsøge at vinde formandsposten i FOA ved den ekstraordinære kongres i april, når nuværende formand Dennis Kristensen takker af efter 15 år på posten og går på pension. Dermed er der lagt op til kampvalg om formandsposten i FOA.


”Jeg har i dag sat et stort kryds i kalenderen d. 25. april og meddelt FOA, at jeg er kandidat til posten som forbundsformand ved den ekstraordinære kongres,” skriver Nanna Højlund på sin egen Facebookprofil, hvor hun uddyber, at hun har ”tygget på sin beslutning i noget tid”, og at den både har været "nem og svær på én og samme tid.”


Flere kandidater kan komme til

Nanna Højlund er 56 år og er tidligere forbundssekretær i FOA. Hun blev valgt som næstformand i LO i 2015. Mona Striib er også 56 år og har været næstformand i FOA siden 2004. Hun kom fra FOA Kolding, hvor hun har været både afdelingsformand og næstformand.


Både Nanna Højlund og Mona Striib er nu officielt anmeldt til kongressen den 25. april, men der kan sagtens komme flere kandidater til.


Fristen for at tilmelde sit kandidatur er den 24. februar 2018, hvorefter kandidaterne præsenterer deres visioner for FOAs medlemmer rundt omkring i landet fra midten af marts. Først på en ekstraordinær kongres i Odense den 25. april bliver det afgjort, hvem der efterfølger Dennis Kristensen, der fyldte 65 år i februar 2018 og dermed falder FOAs aldersgrænse og går på pension.


Hvis Nanna Højlund eller Mona Striib bliver valgt, er det første gang FOA får en kvinde i formandsstolen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev