Annonce

Dame står opad mur

Vidste du det? Fem ting du skal huske, når du skifter job


For at du kan komme bedst muligt videre efter en opsigelse eller til et nyt job, har vi her samlet fem gode råd til dig, der vil sige op.

Annonce

Pernille glemte at få et ansættelsesbevis fra sin nye arbejdsplads, inden hun sagde sit gamle job op. Hun endte med at blive arbejdsløs. Find linket til hendes historie i artiklen. Jørgen True

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Fagbladet FOA har rådført sig med nogle af FOAs eksperter, chefkonsulent i A-kassens juridiske afdeling Finn Villadsen og advokat i ansættelsesret Mumme Thing. De kommer her med nogle gode råd til, hvad du bør gøre, når du vil sige op eller skifte job. 

1. Kontakt din A-kasse

Inden du siger op, bør du kontakte din A-kasse. De kan fortælle dig, om du er dagpengeberettiget. Hvis du selv siger op, er du ofte ikke berettiget til at få dagpenge, fordi du vil være selvforskyldt ledig. Der kan dog være undtagelser. Det kan for eksempel være, hvis du har problemer med helbredet, eller hvis du har syge familiemedlemmer, du skal passe. Find kontaktoplysninger på din A-kasse her.
 

2. Tilmeld dig jobcenteret

Når du siger dit job op, skal du huske at tilmelde dig dit jobcenter på din første ledighedsdag. På den måde sikrer du, at du får dagpenge med det samme.
 

3. Få en skriftligt kontrakt

Hvis du har fået et nyt job, så husk endelig at få et ansættelsesbevis fra din nye arbejdsplads, inden du siger dit gamle job op. En mundtlig aftale er i Danmark i princippet ligeså bindende som en skriftlig, men den kan være svært at bevise, hvis det skulle blive nødvendigt. Derfor er det altid bedst at få et skriftligt ansættelsesbevis fra din arbejdsgiver.

4. Læs kontrakten ordentligt igennem

Har du fået et nyt job, så læs ansættelsesbeviset grundigt igennem, inden du skriver under, og inden du siger dit gamle job op. Vær sikker på, at den beskrevne stillingsbetegnelse, arbejdsopgave og løn er i orden.
 

5. Kontakt din fagforening

Er du i tvivl om noget vedrørende din ansættelseskontrakt, eller har du andre spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte din FOA-afdeling. Find kontaktoplysninger på din afdeling her.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev