Kommunalvalg: Børn og ældre

Sosu efter fyringsrunde: Flere kolleger vigtigere end skattelettelser

Af Marie Brynskov
Journalist

Social- og sundhedsassistent Ida Hammer Ludvigsen tænker sig om en ekstra gang, når hun sætter krydset, efter der var fyringer på arbejdet. Fem kolleger fortæller, hvordan de stemmer. 

Ida Hammer Ludvigsen tænker mere over, at hun for eksempel hellere vil have flere kolleger end skattelettelser. Det påvirker hendes stemme. Lars Horn

Af Marie Brynskov
Journalist

Ifølge en undersøgelse fra FOA skeler tre ud af fire til normeringerne på arbejdspladsen, når de beslutter, hvilken politiker, der skal have deres kryds til kommunalvalget.

Læs også: Valgforsker: Offentligt ansatte er en magtfuld vælgergruppe

Social- og sundhedsassistent Ida Hammer Ludvigsen, der arbejder på et plejecenter i Aalborg, er en af dem.

”Ja, i høj grad. Jeg ser på, hvem der støtter vores eget fagområde, men også for eksempel daginstitutioner og sygehuse," siger hun.

"Før stemte jeg mere efter, hvad ’andre stemte’ – men efter vi var igennem en fyringsrunde for nogle år siden, er jeg blevet mere bevidst om, hvad pengene går til. Det er for eksempel vigtigere for mig med flere ansatte end skattelettelser.” 

Læs også: Se om din kommune har sparet på ældre

- Påvirker normeringen, hvor du sætter dit kryds til kommunalvalget?

Portræt af sosu-assistent
Gitte Ellen Nielsen, social- og sundhedsassistent på Socialpsykiatrisk Center i Sorø:  ”Mit kryds til kommunalvalget falder udelukkende på, hvem der ønsker mere velfærd, velvidende at det koster flere penge. Når det er sagt, kræver det jo flertal i byrådet at øge udgiften på området. Helt konkret er det de daglige ledere, der skal kæmpe vores kampe- og blive bedre til det og ikke den enkelte medarbejder. Jeg arbejder i socialpsykiatrien og oplever, at der kunne effektiviseres mere uden, at der bliver skåret i normeringen. Ved få ændringer kunne der virkelig ske forandring, og det er her, ledelsen burde have deres fokus.” Jørgen True
Portræt af teknisk serviceleder
Mogens Jørgensen, teknisk serviceleder, Kerteminde: ”Ja –jeg tænker da over det. Jeg har altid stemt det samme, men det er svært, fordi alle får at vide fra Christiansborg, at de skal spare, så vi kan få skattelettelser og deraf også serviceforringelser. Jeg er ikke så loyal mere, som jeg har været, men ser på, om partiet lægger stemmer til forringelser, der har indflydelse på mit arbejde.” Robert Wingler
Pia Schulz Pedersen, serviceassistent på Aarhus Universitetshospital. "Absolut. Alt hvad der hedder sundhedsområdet og besparelser er noget, jeg tænker over - primært til regionsrådsvalg, for det er det, der har indflydelse på mit arbejde. Førhen var jeg meget til Socialdemokratiet, nu er det mere SF, så jeg er nok blevet lidt mere rød." Niels-Åge Skovbo
Portræt af teknisk portør
Benny Gerhardt, teknisk portør, Herlev Hospital: ”Når jeg skal stemme, tænker jeg på, hvem der arbejder for at skabe bedre arbejdsforhold for mig. Jeg ved, at der er mange, der ikke tænker over det, desværre. Jeg ville personligt stemme på nogle andre, hvis jeg ikke synes, de bakker op og gør en forskel på mine arbejdsforhold. ” Jørgen True
Portræt af pædagogmedhjælper
Tine Andersen, pædagogmedhjælper i vuggestue i Maribo: ”Det kan godt være, at normeringerne får betydning for, hvordan jeg stemmer, men jeg har ikke tænkt så meget over det. I sidste ende handler det hele om økonomien og knapt så meget om, hvad politikerne lover os vælgere. Politikerne har jo også lovet en masse de andre år, men det bliver ikke altid gennemført, fordi der så ikke har været flertal.” Jørgen True

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies 

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies