Annonce

Tema: Sygdom

7 råd og rettigheder du skal kende, når du melder dig syg


Hvad er reglerne, når jeg er syg? FOA guider dig – både når du ‘kun’ har influenza, og hvis du bliver ramt af kritisk eller langvarig sygdom.

Annonce

Du er blevet syg og har sygemeldt dig fra dit arbejde. Men hvad med børnene - må du hente dem? Må du poste et billede på Facebook, af den kage du lige har bagt? Og er en sygefraværssamtale noget, man skal være nervøs for? Læs guiden og få styr på reglerne når du er syg.  Colourbox

Af Nana Toft
Journalist

Annonce

1. Hent trygt dit barn

Hvis du har en dårlig skulder eller er ramt af stress, er du måske for syg til at passe dit job. Men du må stadigvæk godt hente dine børn og handle ind i Netto.

2. Pas på de sociale medier

Overvej hvad du poster på de sociale medier. Der er ikke en lov mod hverken at bage eller vise din nybagte kage frem på Facebook, når du er sygemeldt. Men det kan skabe murren og utilfredshed blandt dine kolleger.

3. Sygefraværssamtalen kan komme hurtigt

Vær opmærksom på, at der flere steder kun går enkelte dage, før du bliver indkaldt til en sygefraværssamtale med din leder. Se hvilke regler der gælder for din arbejdsplads i jeres lokale sygefraværspolitik.

4. Bliv ikke forskrækket

Du behøver ikke være nervøs for sygefraværssamtalen. Selvom du forventer at være syg i lidt længere tid, er formålet med en sygesamtale at lægge en plan for, hvordan og hvornår du kan komme tilbage på jobbet. Tag gerne din tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant med som bisidder - eller en helt tredje person, du er tryg ved.

5. Hvis du mister dit job

Fortsætter du med at være syg? Så længe, at du mister dit job? Så kan du have ret til sygedagpenge. På sygeguide.dk kan du få svar på, hvordan du er stillet under sygdom.

6. Kritisk sygdom

Du kan muligvis få udbetalt et engangsbeløb fra din pensionskasse, hvis du bliver ramt af kritisk sygdom. Kontakt din pensionskasse eller dit forsikringsselskab.

7. FOA hjælper

Har du brug for rådgivning under dit sygefravær? Om stort og småt? Kontakt din tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant, eller brug din lokale FOA-afdeling.

Kilde: Malene G. Haarder, socialpolitisk konsulent i FOA

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev