Annonce

Bornholm genopfrisker medicinhåndtering


Plejepersonalet på Bornholm skal på genopfriskningskursus i medicinhåndtering for at mindske risikoen for fejlmedicinering.

Annonce

Plejepersonalet i ældreplejen skal være trygge ved at håndtere medicin, og derfor skal de på genopfriskningskursus. Sosu-assistent Bettina Dam Rosenberg var blandt de første til at gennemføre kurset. Pelle Rink

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Social- og sundhedsassistent Bettina Dam Rosenberg fra hjemmeplejen i Rønne fik i to dage den nyeste viden inden for medicinhåndtering.

”Vi gennemgik blandt andet, hvordan medicin skal opbevares, hvad skal man tjekke, når man doserer, og hvordan modtager vi ordinationer. I den travle hverdag er det ikke noget, vi diskuterer,” siger Bettina Dam Rosenberg.

Alt plejepersonale, der har med medicin at gøre i Bornholms ældrepleje, skal en tur på skolebænken.

Behov for at opnå tryghed

Det er en beslutning Center for Ældre har truffet, efter at personalet i ældreplejen gentagne gange har gjort opmærksom på risikoen for fejlmedicinering og konsekvenserne heraf.

Desuden mistede en ældre kvinde livet for et par år siden på grund af fejlmedicinering.

”Flere reagerede ved at bakke ud og syntes, det var utrygt at arbejde med medicin. Derfor er det en rigtig god investering, at alle skal på kursus, så der kan danne sig en ny kultur og sikre, at trygheden opnås,” siger Dorthe Pedersen, formand for social- og sundhedssektoren hos FOA Bornholm.

Fornuften skal tilbage

Det er en apoteker, Gert Møller, der står for kurserne og alle social- og sundhedsassistenter skal gennem to dages kursus af syv timers varighed. Sygeplejersker og social- og sundhedshjælpere skal gennemføre et kursus på 3,5 timer.

”Det gælder om at få den sunde fornuft tilbage og få et trygt forhold til medicinhåndtering,” siger Gert Møller.

Bettina Dam Rosenberg var en del af det testhold, der foreløbigt har været gennem kurset.

”Der er sket en del ændringer, siden jeg blev uddannet for otte år siden. Især inden for insulin og blodfortyndende medicin. Vi gennemgik også de syv forskellige højrisikogrupper af lægemedicin, og det giver en tryghed, at vi har gennemgået det,” siger Bettina Dam Rosenberg.

De første hold begyndte i denne måned, og i alt skal ca. 900 ansatte gennemgå kurset inden udgangen af marts 2018.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev