Annonce

Omsorgsmedhjælper til politikere: Jeg siger op, hvis I skærer mere

Velfærdsansatte og borgere i Frederikshavn Kommune demonstrede onsdag aften mod kommunale besparelser.

Annonce

Borgere og velfærdsansatte var stimlet sammen for at sige nej til besparelser i Frederikshavn Kommune Helena Mikkelsen og Jette Abildgaard

Af Cathrine Saltbæk Tverskov
Journalist

Annonce

Onsdag aften demonstrerede cirka 300 utilfredse borgere og velfærdsansatte fra FOA, Socialpædagogernes Landsforbund og 3F foran rådhuset i Frederikshavn mod kommende besparelser.

Anledningen var, at byrådet førstebehandlede kommunens budget for 2018, hvor der lægges op til besparelser for 25 millioner kroner det kommende år. Der skal blandt andet findes 10 millioner kroner på socialområdet.

En af de fremmødte til demonstrationen var omsorgsmedhjælperen Michael Jensen. Han havde en klar besked til lokalpolitikerne:  

“Vores fag er skåret så meget ind til benet allerede. Vi bliver syge og kan ikke følge med. Jeg og flere af mine kollegaer stopper, hvis besparelserne går igennem,” siger Michael Jensen.

Læs også: Udskammet efter dokumentar: ’Du arbejder på Nyvang, føj!’

Hele velfærden er under kniven
Michael Jensen arbejder til dagligt som omsorgsmedhjælper indenfor handikapområdet. Han oplever i sin hverdag, at borgerne bliver mere udadreagerende, fordi de ansatte er pressede, og at kollegaerne bukker under og bliver langtidssygemeldte med stress. Han fortæller, at det ikke kun er ham og hans kollegaer, som er påvirket af besparelserne.

“Det er ikke kun i psykiatrien og på handikapområdet, at vi er pressede. Det er også børnehaverne og skolerne, sygeplejersker og lægerne, som ikke kan følge med. Det er mange faggrupper, som er pressede," siger han. 

Han tilføjer:

“Hele velfærden er under kniven, det er meget frustrerende. Det her er en stor sag,” siger Michael Jensen.

En procents besparelse om året

Efter at de fremmødte havde demonstreret foran rådhuset og havde afholdt talerne, gik de indenfor i byrådssalen til lokalpolitikerne.
 

Frederikshavn Kommune er presset på økonomien og skal stramme bæltet ind. Det fortalte borgmester Birgit S. Hansen (S) til demonstranterne, ifølge Nordjyske Stiftstidende. Hun fastholdt kravet om én procents besparelse om året.

“Hvis vi ikke sparer 25 millioner om året, har vi tømt kassen om tre år,” sagde Borgmester Birgit S. Hansen (S) til de mange fremmødte.

Læs også: Suzanne fik PTSD: Jeg er blevet slået, sparket og forsøgt stranguleret

Michael Jensen er uforstående over for borgmesterens udmelding, og han undrer sig over, at lokalpolitikerne ikke råber højere op, når der lægges op til at give skattelettelser for 23 milliarder kroner.

“Samtlige kommuner er ramt af sparekniven, det er ikke kun Frederikshavn. Problemet ligger først og fremmest på Christiansborg, så jeg håber, at vi sammen kan sige til regeringen, at nu er det nok,” siger Michael Jensen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev