Annonce

Kommune trækker fyringer tilbage


Fire social- og sundhedshjælpere blev tidligere på året fyret fra plejecenteret Gefionshave. Horsens Kommune har nu trukket to af fyringerne tilbage.

Annonce

To af social- og sundhedshjælperne fra plejecenteret Gefionshave har nu fået trukket deres fyringer tilbage af kommunen. Google Streetview

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

Tidligere på året blev fire social- og sundhedshjælpere fyret fra plejecenteret Gefionshave, da en beboer flere gange ikke havde fået sin medicin. Efter et længere forløb, hvor FOA i forhandlinger med kommunen argumenterede for, at fejlen kun burde udløse påtaler eller advarsler, har kommunen nu trukket to af fyringerne tilbage.

”Vi havde de to til samtale sammen med FOA Horsens, og det forløb fint. Det handlede ikke om at tage skylden på sig, men om at få genskabt tilliden. Det lykkedes, så nu er fyringerne trukket tilbage. De skal ikke genansættes på Gefionshave, men nu skal de sunde sig lidt, fordi det har været et hårdt forløb, og så finder vi ud af, hvor de skal i arbejde henne,” siger Tage Carlsen, ældre- og sundhedschef i Horsens Kommune.

 Han forklarer derudover, at den tredje af de fyrede ikke ønskede yderligere samarbejde med Horsens Kommune, og at den fjerde fortsat vil have sagen kørt i afskedigelsesnævnet.

Benhårdt forløb

Rikke Thagaard, der er en af de to der har fået trukket fyringen tilbage, fortæller, at hun er lettet over resultatet.

”Jeg synes hele forløbet har været benhårdt for mig psykisk. Der har været mange forhindringer, så det har været en stor rutschetur.  Så at kommunen nu siger, at tilliden til mig er genopbygget, det er en sejr for mig,” siger hun. 

Hun er nu gået i tænkeboks, for at finde ud af, hvor i kommunen hun gerne vil havne henne. Selvom forløbet har været hårdt, så håber hun, at der i sidste ende kommer noget godt ud af det.

”At jeg gik til pressen med min sag, så offentligheden hørte om det, har nok også haft noget med udfaldet at gøre. Så mit håb er også, at der med opmærksomheden på sagen er kommet fokus på, at der ikke er nok ressourcer i ældreplejen. Jeg synes, at man skylder de ældre en god og værdig behandling,” fortæller Rikke Thagaard

Støttende og professionelle

Rikke Thagaard var tidligere i forløbet ikke tilfreds med den sagsbehandling, hun fik af FOA. Specielt det, at hendes sag ikke kunne tages op i hovedforbundet, da hun ikke havde været fastansat i otte måneder, synes hun ikke var i orden. Det syn på fagforeningen har dog ændret sig nu.

”De sidste tre uger har FOA virkelig været støttende og meget professionelle. De har samtidig beklaget, at jeg ikke syntes, at de havde gjort det godt nok til at starte med. Den undskyldning kom lidt sent, men den kom, og det havde jeg brug for. Det var dejligt, fordi forløbet havde været hårdt nok i sig selv,” siger Rikke Thagaard. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev