Annonce

Kvinde i hvid kittel sidder ved siden af ældre kvinde i kørestol

Dødsfald udstiller problemer i privat ældrepleje


Plejefirmaet Attendo får voldsom kritik for ukvalificeret pleje af en 91-årig kvinde, der efterfølgende afgik ved døden. Samtidig kritiseres Gribskov Kommune for utilstrækkeligt tilsyn med plejefirmaet.

Annonce

Det private plejefirma Attendo erkender at have svigtet i plejen af en ældre kvinde, der efterfølgende afgik ved døden. Colourbox

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

En 91-årig kvindes død har sat gang i debatten om udlicitering af ældrepleje i Gribskov Kommune, der ellers er indehaver af den suveræne Danmarksrekord i overlevering af kommunale opgaver til private firmaer.

Kommunen har netop givet det store svenske plejefirma Attendo et såkaldt ”rødt påbud” for alvorlige svigt i plejen af den 91-årige kvinde, skriver Netavisen Gribskov.

Kvinden måtte indlægges på hospitalet primært på grund af et ubehandlet sår, og hun afgik efterfølgende ved døden.

Overvejer udbuds-stop

Attendo erkender, at firmaet ikke har leveret den påkrævede behandling af kvinden.

”Vi ser på sagen med stor alvor og er enig i, at vi ikke har gjort det godt nok hos denne borger. Og det beklager vi meget,” siger regionschef i Attendo Dorte Dahl.

Sagen har vakt opsigt blandt kommunens politikere, og borgmester Kim Vallentin (V) udtaler til TV2 Lorry, at han overvejer at droppe et nyt udbud af plejen.

Behov for bedre tilsyn

Det er ikke første gang, at Attendo har fået kritik for sin ældrepleje, og det har ført til, at Gribskov Kommune nu vil skærpe sit tilsyn med de private firmaer.

”Vi har tilsyneladende ikke en egentlig tilsynspolitik, som det står i Serviceloven, at vi skal. Og det skal vi kikke på. Årsagen til, at vi ikke har den, er måske, at den ikke har været savnet,” siger formand for Gribskov Kommunes Social- og sundhedsudvalg, Birgit Roswall (V) til Netavisen Gribskov.

I fagforbundet FOA vækker sagen også bekymring.

”Kommunen har tydeligvis ikke styr på sine private leverandører, og med en så høj en grad af udlicitering giver det problemer på det samlede ældreområde,” siger FOAs formand Dennis Kristensen til Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev