Annonce

To mænd står og skriver under på en overenskomst under Folkemødet på Bornholm

OK17 for privatansatte 

Flere får omsorgsdage med ny overenskomst


Alle ansatte får med en ny overenskomst mellem FOA og KA Pleje ret til omsorgsdage. Det glæder formand for FOA Dennis Kristensen.

Annonce

Forbundsformand i FOA Dennis Kristensen og direktør i KA Pleje Karsten Høgild benyttede folkemødet på Bornholm til at skrive under på en ny overenskomst, som giver tre omsorgsdage til alle ansatte og fire til ansatte med børn under 14. FOA Presse

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Et længere forhandlingsforløb mellem FOA og KA Pleje blev afsluttet torsdag eftermiddag på Folkemødet på Bornholm med en ny overenskomst.

Overenskomsten indebærer tre omsorgsdage til alle ansatte og for ansatte med børn under 14 år, er der fire omsorgsdage.

Og det glæder forbundsformand Dennis Kristensen, at der med overenskomsten er gjort noget ekstra for de ansatte, der ikke har børnefamiliernes privilegier og heller ikke er på seniorordning.

Inspiration til forhandlinger på det offentlige område

Dennis Kristensen ser derfor at tilsvarende krav bliver stillet, når overenskomsterne på det offentlige område skal forhandles:

”Det er vores medlemmer, der er i gang med at finde ud af hvilke krav, vi skal opstille. Men når jeg ser på debatten, er det tilbagevendende, at det er til stor glæde for børnefamilier og ældre, når de med overenskomsten får frihed. Men der er også en stor gruppe midt imellem som med rette har følt sig lidt oversete i det store fokus, der har været på børnefamilier og seniorer,” siger Dennis Kristensen og fortsætter:

”De kan også have behov for at trække på fridage. Det kan være forældre, der skal på plejehjem, kæledyr, der skal opereres eller hjælp med børnebørn, selvom man ikke er på seniorordning. Med denne overenskomst er der tænkt på netop den gruppe. Og vi kan nu vise, at det er en mulighed på det private område,” siger Dennis Kristensen.

Økonomisk gulerod til uddannet arbejdskraft

Overenskomsten følger de økonomiske rammer på små syv procent, som har været gældende for alle forårets forlig.

”I KA Pleje har vi fokus på social ansvarlighed. Den nye overenskomst vil styrke os i at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Derfor er der i overenskomsten også et fokus på, at uddannede social- og sundhedsassistenter får ekstra, så den årlige lønstigning her er på 2,6 procent,” siger direktør i KA Pleje Karsten Høgild i en pressemeddelelse.

Overenskomsten dækker godt 1.000 ansatte i den private del af hjemmeplejen, og den skal nu vedtages af parternes kompetente forsamlinger.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev