Annonce

En mand - iført sort t-shirt - står i en en gang med en trappe i baggrunden

Dan fik med FOAs hjælp en ekstra erstatning


Efter en faldulykke kørte Dan Dyva med hjælp fra FOA en erstatningssag mod sin arbejdsgiver. Trods sagen har han bevaret et godt forhold til sin arbejdsplads.

Annonce

Da Dan Dyva henvendte sig til FOA, viste det sig, at han var berettiget til endnu en erstatning, fordi arbejdsgiveren har ansvaret for, at arbejdsstedet er indrettet forsvarligt. Jørgen True

Af Anni Heiberg
Journalist

Annonce

Teamleder i Høje-Taastrup Kommune Dan Dyva var ved at tjekke videoovervågningen i daginstitutionen Bakkehuset, da han pludselig faldt ned i et to meter dybt hul. Et byggefirma havde fjernet risten over skakten og glemt at lægge den tilbage. Faldet betød skader i skulder og knæ.

De næste to år gennemgik Dan Dyva fire operationer i knæet og en i skulderen.

Teamlederen er vant til at klare tingene selv, så han tænkte ikke på at henvende sig til sin fagforening.

Han anmeldte selv arbejdsskaden og fik anerkendt varigt mén på tilsammen 18 procent i skulder og knæ. Arbejdsskadesagen udløste en erstatning på 107.070 kroner.

”Det var faktisk min chef, der gjorde mig opmærksom på, at jeg måske også skulle søge erstatning for svie og smerte,” siger Dan Dyva.

Man bør ikke være bange for at få ødelagt forholdet til arbejdspladsen, selvom man kører en sag.

Dan Dyva, teamleder i Høje-Taastrup Kommune

En god sag

Dan Dyva tog derefter kontakt til FOA, og her kunne advokat Marlene Gjedde meddele ham, at han havde en god sag. Med mindre der er tale om en privat grundejer, er det nemlig altid arbejdsgiverens ansvar, at arbejdsstedet er indrettet forsvarligt. Det gælder også for en udekørende medarbejder som Dan Dyva.

”Da jeg først havde henvendt mig til FOA, gik det hele slag i slag,” siger han.

Han har kun været sygemeldt sammenlagt 69 dage i forbindelse med ulykken, og det har hver gang været, når han skulle igennem en af de mange operationer.

”Jeg kan ikke holde ud at sidde derhjemme,” konstaterer Dan.

Åbenhed og forståelse

Dan Dyva har været åben over for sin arbejdsgiver om forløbet i erstatningssagen, og både han og FOA har lagt vægt på, at det gode forhold til arbejdspladsen skulle bevares. Også selvom der kørte en erstatningssag.

Arbejdspladsen har også taget hensyn til Dan Dyva undervejs i forløbet og for eksempel flyttet møder til stueetagen, så han ikke skulle gå på trapper med sit dårlige knæ.

Erstatningssagen blev afgjort ved et forlig, og Dan Dyva har fået 42.085 kroner i erstatning for svie og smerte.

Beløbet deles mellem Høje-Taastrup Kommune og byggefirmaet Enemærke & Petersen.

”Jeg har talt meget med min nærmeste leder under hele forløbet, og der har ikke været nogen ‘hard feelings’. Jeg synes, det er vigtigt med åbenhed, også over for direktionen. Man bør ikke være bange for at få ødelagt forholdet til arbejdspladsen, selvom man kører en sag mod sin arbejdsgiver.”

”Det har været forholdsvis ukompliceret. De har jo også set, hvordan jeg har gået og haltet og haft ondt i to år. Og i dag løber jeg op ad trapperne igen,” siger Dan Dyva.

Dokumenter uheldet

Arbejdsgiveren har pligt til at sørge for, at dit arbejdssted er indrettet forsvarligt – også når du har skiftende arbejdssteder.

  • Det er vigtigt, at din arbejdsgiver straks bliver orienteret om uheldet og årsagen til det – om det var et hul, vådt på trappen, mv.
  • Tag et foto og lav evt. en rekonstruktion, så der ikke senere opstår tvivl.
  • Kontakt din FOA-afdeling så hurtigt som muligt.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev