Annonce

FOA indgår forlig i vigtig lønsag


Lokalafdeling og kommune er tilfredse med en aftale, der sikrer mere ensartet løn til kommunens sosu-hjælpere- og assistenter.

Annonce

FOA Sydfyn og Faaborg-Midtfyn Kommune har indgået et forlig, der betyder, at sosu-personalet mister færre lønkroner end frygtet. Colourbox

Af Anders Ejbye-Ernst
Journalist

Annonce

Både FOA Sydfyn og Faaborg-Midtfyn Kommune er tilfredse med den aftale, de har lavet i en sag, der vedrører 650 sosu-medarbejderes løn- og arbejdsforhold.
 
“Vi er meget tilfredse med den aftale, vi har fået i land," siger Louise Brandstrup, sektorformand i FOA Sydfyn.
 
"Jeg synes, vi har fået en aftale, som ligner en traditionel forhåndsaftale, som vi kender det fra vores øvrige kommuner.” 


Sagen opstod, da 158 medarbejdere blev opsagt. Herefter blev de tilbudt at underskrive en ny ansættelseskontrakt, hvor de individuelle funktionstillæg var væk.

“Det ville betyde, at der var medlemmer, der ville miste op til 36.000 kroner i løn. Vi har nu aftalt, at der er en lille gruppe medarbejdere, som ikke længere får funktionstillæg for funktioner, der ikke længere skal udføres. Hvor der var sammenfald af funktioner, der er bortfaldet, og som sammenlagt gav tillæg over 12.000 kroner, har vi forhandlet hjem, at der er udligningstillæg til medarbejdere,” siger Louise Brandstrup.

Modernisering af lønsystem er fornuftigt

Hun forklarer, at baggrunden for kommunens plan om at omfordele lønkronerne giver god mening.
 
“Hele humlen er, at Faaborg-Midtfyn består af mange småkommuner, der blev sammenlagt i 2007. Dengang harmoniserede man ikke de gamle funktionstillæg. Det betød, at nogle medarbejderne fra de gamle kommuner fik forskellig løn for det samme arbejde” siger hun.
 
Problemet med den uensartede løn er ifølge Louise Brandstrup blevet løst med aftalen. 
 

Lettere at gennemskue lønnen

 
Også hos Faaborg-Midtfyn Kommune er man tilfredse.
 
“Vi er rigtig glade for, at vi nu har fået en aftale på plads, som skaber ro på området. Aftalen sikrer, at vi nu får et moderne lønsystem, der er lettere at gennemskue, ruster os til fremtiden og er med til at sikre en række højt prioriterede indsatser på ældre- og sundhedsområdet. Det gavner både medarbejdere og borgere, og det er vi meget tilfredse med,” siger Allan Christiansen i kommunens pressemeddelelse.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev