Annonce

En kvinde sidder - iført uniform - på hug ved siden af en ældre kvinde i sort tøj

Jeanie tog springet: Skiftede job for at få en bedre leder


Jeanie Andersen har været i sundhedsplejen siden 1989, og her bliver hun. Men hun vil have en god leder. Derfor har hun skiftet job.

Annonce

Social- og sundhedsassistent Jeanie Andersen har ikke fortrudt, at hun tog mod til sig og søgte nyt job. Jørgen True

Af Karen Greve
Journalist

Annonce

Jeanie Andersen har været i sundhedsplejen, siden Poul Schlüter var statsminister, og hun er glad for sit arbejde, der hver dag giver hende mulighed for at se borgere flytte sig. Det er ren arbejdsglæde at se en borger ankomme i rullestol og senere forlade døgncenteret på to ben. Derfor kunne hun ikke tænke sig at lave noget andet. Alligevel har hun for nylig skiftet arbejdsplads. Ledelsesproblemer tærede på jobglæden.

“Til sidst følte jeg mig ikke glad på mit gamle arbejde. Der var en mut stemning. Det er svært at skifte, for man ved, hvad man har, men ikke hvad man får. Men jeg tog chancen,” siger hun. 

Læs også: 7 råd til at finde dit drømmejob

En god leder er afgørende
Med den lange erfaring ved den 49-årige social- og sundhedsassistent, hvad der er vigtigt, for at hun trives:

“Jeg vil have en leder, der er god til at lytte og tør give mig både ris og ros. Hvis jeg laver en fejl, vil jeg vide det, og hvis vi i en periode har travlt og klarer det hele alligevel, vil jeg også gerne have et skulderklap,” siger Jeanie Andersen.

På sin gamle arbejdsplads oplevede hun desuden, at det kan være afgørende med god information fra ledelsen, når der sker ændringer.

“Vi fik en konstitueret leder, da vores gamle sagde op, og samtidig var vores forstander sygemeldt. Jeg følte ikke helt, at ledelsen løftede deres opgave i den periode. Vi fik ikke besked om, hvad planen var. Skulle der ansættes nye og hvornår? Det skabte en usikkerhed blandt personalet.”

Læs også: Hver tredje vil gerne skifte job

Jeanie oplevede, at hendes kolleger begyndte at hviske i krogene om at søge væk, og efter lidt overvejelser besluttede hun, at hun også ville sende en uopfordret ansøgning af sted til en arbejdsplads, hun havde hørt godt om:

“Jeg tænkte, at jeg ikke ville miste noget ved at søge, men selvfølgelig var jeg nervøs. Jeg har kun sendt få ansøgninger og været til samtale tre gange i mit liv.”

Det er svært at skifte, for man ved, hvad man har, men ikke hvad man får. Men jeg tog chancen.

Jeanie Andersen, social- og sundhedsassistent

Alle står klar til at hjælpe

Jeanie får med det samme et godt indtryk af lederen på det nye sted, hun har søgt hen, Broparken i Rødovre. Både via de sms’er og mails de udveksler, og senere da hun bliver kaldt til samtale:

“Der var en behagelig tone, og hun skrev blandt andet, at hun håbede, at de kunne leve op til mine forventninger. Det var meget tydeligt, at samarbejdet gik begge veje. Hun spurgte også til, hvordan de ville kunne hjælpe, hvis jeg ikke trivedes i den første tid.”

Føler sig godt modtaget

Jeanie bliver tilbudt en stilling, siger ja tak og har været på sin nye arbejdsplads i to uger (ved deadline i marts for det trykte Fagbladet FOA, red.). Det er for tidligt at sige, hvordan hun trives på stedet, men hun føler sig rigtig godt modtaget:

“Jeg har fået en super opbakning. Alle står klar til at hjælpe. For det har man brug for, og det skal jeg lige vænne mig til: At jeg ikke har det hele på rygraden, men er nødt til at spørge mine kolleger om alt muligt.”

Foreløbig har hun ikke fortrudt.

“Jeg synes virkelig ikke, at man skal blive på en arbejdsplads, hvor man har det dårligt,” siger Jeanie Andersen. 

Jeanies råd til dig, der overvejer jobskifte

  • Hvis du er utilfreds igennem lang tid, så prøv at sende en uopfordret ansøgning. Det mister du ikke noget ved.
  • Spørg i dit netværk, så du ved noget om det sted, hvor du søger hen.
  • Vær indstillet på, at du skal til at være den nye igen. Det kan være svært, når man har lang erfaring og er vant til at arbejde selvstændigt.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev