Annonce

En kvinde, iført sort tøj og brillerne oppe i håret, står og kigger ind mod kameraet med hænderne foldet ned langs maven

Sådan får Onika råd til stor konfirmationsfest


Social- og sundhedsassistent Onika Clementsen låner lokaler og udstyr og får på den måde råd til at holde konfirmationsfest for sin søn med 50 gæster.

Annonce

Onika Clementsen og hendes eksmand deles om udgifterne til sønnens konfirmation. Mad og drikke løber op på 20.000 kroner. Jørgen True

Af Lis Hornø
Journalist

Annonce

Onika Clementsen arbejder som social- og sundhedsassistent i København. Sønnen Lucas skal konfirmeres til maj. Der kommer cirka 50 gæster med til festen.

Onika er skilt, men Lucas´ far og hun deles om udgifterne. De låner lokale og udstyr. Mad og drikke løber op i 20.000 kroner.

“Det er en stor højtid for os, og Lucas vil have den ganske traditionel. Jakkesættet skal nærmest være skræddersyet. Jeg har prøvet at lokke ham til at tage en smart skjorte på - det vil han ikke. Han vil også gerne have lov at bestemme maden, den er vigtig for ham,” siger Onika Clementsen. 

Læs også: Konfirmation på budget: Stemning vigtigere end luksus

Forventningerne er afstemte
Familien er stor og inkluderer flere kokke – og man giver gerne hinanden en hånd.

“Jeg gør det her så billigt, jeg kan. Hvis jeg havde langt flere penge, ville jeg holde festen på en restaurant. Det ville være mere afslappende for mig og lidt finere. Men Lucas ved, hvor han skal sætte forventningerne, han forventer ikke limousine og fin restaurant," siger social- og sundhedsassistenten.

Bidrag til enlige forsørgere

Er du enlig forsørger, og den anden forælder betaler bidrag eller kan sættes i bidrag til barnet, kan du søge et konfirmationsbidrag. Det udgør 3.540 kr. og kræver, at den anden forælder ikke fejrer konfirmationen.

Man søger gennem Statsforvaltningen, og det offentlige kan lægge bidraget ud og inddrive pengene hos den anden. Er der ingen anden forælder, kan bidraget ikke søges.

Kommunen har hjemmel til at udbetale en enkeltydelse, hvis udgiften er helt nødvendig, og kommunen vurderer, at du ikke kan betale selv. Nogle gange skal du betale beløbet tilbage senere.


Kilder: Mødrehjælpen og Nanna Mørch, socialpolitisk konsulent i FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev