Annonce

FOA-formand Dennis Kristensen.

OK17 for privatansatte 

OK17: Forhandlinger med Dansk Industri er brudt sammen

Forhandlingerne mellem FOA og Dansk Industri på pleje- og omsorgsområdet brød torsdag aften sammen i forligsinstitutionen.

Annonce

FOA og Dansk Industri kunne ikke blive enige om overenskomsten for privatansatte inden for pleje- og omsorgsområdet, da de torsdag mødtes hos forligsmanden. Jørgen True

Af Kristoffer Sutton
Journalist

Annonce

FOA og Dansk Industri kunne torsdag aften ikke nå til enighed om et forlig for de private pleje- og omsorgsansatte.
 
Parterne mødtes onsdag til ordinære forhandlinger, men måtte gå hvert til sit uden et resultat. Forhandlingerne blev torsdag genoptaget hos forligsmanden, men heller ikke her kunne FOA og Dansk Industri blive enige og efterfølgende blev forhandlingerne erklæret sammenbrudte af forligsmanden.
 

Lokale lønforhandlinger deler

Det var spørgsmål om lokale lønforhandlinger, der skilte parterne ad, skriver forbundsformand Dennis Kristensen på Facebook.
 
”FOA vil ikke have bestemmelsen om, at der kan trækkes penge – henover overenskomstperiode er der tale om at kunne trække en krone fra de for hele perioden aftalte lønstigninger på 7,50 kr. i timen – ud af de generelle lønstigninger til alle til at finansiere lokale lønforhandlinger,” skriver han.

Dansk Industri krævede som betaling for ikke at trække pengene fra den aftalte lønstigning, forringelser af opsigelsesvarslerne efter funktionærloven, fortæller Dennis Kristensen.

”Den pris er for høj for FOA,” skriver han på sin facebookside.


Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev