Annonce

P-vagter får kamera

Overfald udløser kameraer til p-vagter


En p-vagt i Køge blev overfaldet af en forbipasserende – nu får p-vagterne et kamera på uniformen. ”Dybt sørgeligt og trist, at det er nødvendigt,” siger formand for Teknik og Service i FOA.

Annonce

Efter et overfald på en p-vagt i Køge bliver alle kommunens p-vagter nu udstyret med kamera på uniformen, ligesom det allerede sker hos blandt andet Movia i Københavns Kommune. Jørgen True (arkivfoto)

Af Marie Brynskov
Journalist

Annonce

En mand blev torsdag den 23. februar dømt 60 dages ubetinget fængsel af Retten i Roskilde for at have nikket en skalle til en p-vagt i Køge i oktober måned sidste år. 

Overfaldet fører nu til, at alle kommunens p-vagter skal have et kamera på uniformen for at sikre deres sikkerhed og tryghed. 

Køge Kommune følger dermed eksemplet fra blandt andet København, Frederiksberg og Sønderborg kommuner, der også bruger kameraerne.

Uhyggelig sag

Episoden skete, da en tilfældig mand umotiveret nikkede p-vagten en skalle i forbifarten.

"Der har ikke været en parkeringsafgift involveret, han gik bare forbi - det er det mest uhyggelige i den her sag," siger Connie Graul, afdelingschef, Teknik og Miljøforvaltningen i Køge Kommune.

"Desværre er det sådan, at mange ser ned på p-vagter. Folk kan finde på at råbe ’få dig dog et ordentligt job’ og lignende, når de ser uniformen," siger hun

Skal virke præventivt

I forvejen har p-vagterne i Køge Kommune en tilkaldealarm med direkte hul igennem til politiet, men det er altså ikke længere nok i situationer, hvor de føler sig truet.

Kameraet kan blandt andet være med til at dokumentere overfaldet.

"Når man bliver presset, som p-vagterne jo gør, er det svært at fortælle hændelsesforløbet bagefter. Der er altid to versioner af historien bagefter, derfor er det godt at filme det," siger Connie Graul.

Kommunen håber desuden, at kameraene kan virke forebyggende.

”Vores erfaring er, at bare det at føre hånden op til alarmknappen kan afhjælpe en situation, fordi den truende person ved, at politiet kommer lige om lidt," siger Connie Graul.

 

FOA: Trist udvikling

 

Formand for Teknik og Service-sektoren i FOA, Reiner Burgwalt, understreger, at medlemmernes sikkerhed går forud for alt. 

”Men det er dybt sørgeligt og trist, at det er nødvendigt at tage den slags forholdsregler for at undgå at blive chikaneret og overfaldet, når man er på arbejde," siger han.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev