Annonce

Fire kvinder står og snakker på et gangareal

Lonnie blev en bedre rengøringsleder efter gratis uddannelse

Rengøringsleder Lonnie søgte penge fra Den Kommunale Kompetencefond, og er nu i gang med en lederuddannelse.

Annonce

Dialogen med medarbejderne er noget af det, Lonnie C. Jensen er blevet mere bevidst om, efter hun har taget en efteruddannelse finansieret af Den Kommunale Kompetencefond. Heidi Lundsgaard

Af Morten Olsen
Journalist

Annonce

Selvom Lonnie C. Jensen har været leder i rigtig mange år, kan hun stadig lære nye ting. Det fandt hun ud af, da hun sidste år begyndte på uddannelsen Akademi Uddannelse i ledelse på LedelsesAkademiet Lillebælt.

“Alt det jeg har lært, bruger jeg hver dag i mit arbejde på forskellig vis. Det har givet mig så meget positivt, og jeg er så glad for, at jeg gjorde det,” siger Lonnie C. Nielsen, der er rengøringsleder i By og Kulturforvaltningen i Odense Kommune.

I januar gik hun i gang med tredje fag på uddannelsen, som hedder det strategiske lederskab. Når hun har bestået det, er hun halvvejs igennem de seks moduler, som uddannelsen varer.

Det er nemt at søge penge

Hvert fag koster 9.000 kroner, og det er penge, hun har søgt og fået bevilget gennem Den Kommunale Kompetencefond. Det er en fond, hvor alle FOAs medlemmer kan søge op til 25.000 kroner om året til efteruddannelse og kurser.

“En kollega fortalte mig om Den Kommunale Kompetencefond, og så gik jeg i gang med at søge pengene. Det er meget enkelt, men det tager lidt tid at udfylde ansøgningsskemaet,” forklarer Lonnie C. Jensen, der har søgt flere gange, for at få penge til alle fagene.

Lonnie C. Jensen er nu 48 år, og hun har i store træk været leder, siden hun var 20 år. Dog med en enkelt pause, da hendes børn var mindre. Til trods for hendes store ledererfaring, føler hun stadig, at uddannelsen har gjort hende til en bedre leder.

“Jeg er sikker på, at hvis jeg spurgte nogle af dem, jeg har personaleansvar for, så ville de også sige, at de har kunnet mærke ændringer,” siger Lonnie C. Jensen.

Hun mener, at hun er blevet bedre til at lytte til medarbejderne og bruge de ting, som medarbejderne fortæller hende i det daglige arbejde.

Godkendte ansøgninger til Den Kommunale Kompetencefond

  • Social- og Sundhedssektoren: 1.884
  • Pædagogisk Sektor: 1.664
  • Kost- og Servicesektoren: 12
  • Teknik- og Servicesektoren: 444

Kilde: FOA-opgørelse fra 1. september 2015 til 1. september 2016

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev