Annonce

Mand står på gaden foran række med parkerede biler

Tema: Konflikt mod DK-Pleje

Tidligere ansat i DK-Pleje anmelder direktør for voldstrusler

Det skandaleombruste plejefirma DK-Pleje skal i retten for usaglig fyring. Vidne i fyringssagen oplever, at firmaets direktør vil true ham til tavshed.  

Annonce

Jesper Richard Jensen skal som tidligere ansat det private plejefirma DK-Pleje vidne i retssag mod firmaet. Han oplever chikane, som efter hans opfattelse har til formål at stoppe hans vidneudsagn. Jørgen True

Af Finn Danielsen
Journalist

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Annonce

Det private plejefirma DK-Plejes direktør Benjamin Ait Ahmed er nu anmeldt til politiet for blandt andet trusler om vold. Det sker i kølvandet på opsigelsen af DK-Pleje i en række af de storkøbenhavnske kommuner.

Anmelderen er en tidligere ansat i DK-Pleje, Jesper Richard Jensen, der skal vidne i en kommende retssag mod firmaet. Han har på forskellig vis følt sig truet af plejedirektørens nærmeste omgangskreds både ved telefonopkald og verbale overfald på gaden i området omkring Værebroparken i Gladsaxe Kommune.

”Jeg har ikke tilhørsforhold til andre end Benjamin Ait Ahmed i det område, så det kan kun komme et sted fra,” siger Jesper Richard Jensen til Fagbladet FOA.

Nervøs for at gå på gaden

Jesper Richard Jensen har haft nære relationer, både som ansat og ven, til Benjamin Ait Ahmed i en længere årrække, og han har i et Facebook-opslag oplyst, at han vil afsløre ulovligheder i firmaet, hvis han fortsat bliver udsat for chikane.  

Ifølge Jesper Richard Jensen startede chikanen, efter han er blevet indkaldt som vidne i en retssag, hvor en anden tidligere ansat i DK-Pleje har sagsøgt DK-Pleje for uberettiget afskedigelse og krav om erstatning på cirka 150.000 kroner.

Politianmeldelsen, som Fagbladet FOA har set, indeholder flere forskellige anklager, herunder trusler om vold, chikane af vidne og dokumentfalsk i tilknytning til retssagen. 

"Jeg er skuffet og vred over det, jeg er blevet udsat for. Jeg er også nervøs for at gå rundt på gaden, men jeg nægter at ligge under for det," siger Jesper Richard Jensen. Han blev sygemeldt i DK-Pleje på grund af stress og er i dag på kontanthjælp. 

Skal føres som vidne

Det er organisationen ’Lederne’, der har anlagt sagen om den uberettigede fyring.

”Vi kan bekræfte, at vi har indledt en retssag for et af vores medlemmer, der tidligere har været ansat i DK-Pleje, og at vi agter at føre Jesper Richard Jensen som vidne,” fortæller Kathrine Ottesen, der er advokat hos Lederne.

Politiet undersøger sagen

Københavns Vestegns Politi oplyser, at de hverken må be- eller afkræfte, når de får anmeldelser om vold eller trusler, da det er et brud på tavshedspligten. 

Vicepolitiinspektør Charlotte Skovby fortæller dog, at anmeldelser om vold og trusler generelt har en høj prioritet hos politiet. 

”Vi tager sager om vold og trusler alvorligt og ser på dem så hurtigt som muligt. Fra gerningsmanden er identificeret, til vi har udarbejdet et anklageskrift, må der maksimalt gå 30 dage. Hvis det er en oplagt sagt, sigter vi pågældende, og ellers starter vi med at afhøre personen. Men vi vil altid tage fat i den anklagede, med mindre der er noget, der skriger fuldstændig til himlen om, at der ikke er en sag,” siger Charlotte Skovby. 

Ingen kommentarer fra Ait

Benjamin Ait Ahmed oplyser til Fagbladet FOA, at han ikke er bekendt med politianmeldelsen, men han ønsker derudover ikke at kommentere anklagerne.

DK-Pleje

DK-pleje har udført dele af hjemmeplejen og rengøringsopgaver hos borgere i kommunerne Herlev, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Høje-Taastrup og Brøndby Kommune. Men firmaet har fra 1. februar ikke opgaver i nogen af kommunerne, hvor det enten er opsagt eller har selv trukket sig.
FOA har siden 1. september været i konflikt med DK-Pleje, fordi firmaet afviser at tegne overenskomst med forbundet.
 

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev