Annonce

En gul mustensbygning i flere etager

Tema: Vold i psykiatrien

Aftale om psykiatrien på plads

Det lykkedes fredag at forhandle en aftale på plads, hvor der i alt afsættes 400 millioner kroner til forebyggelse af vold på botilbud.

Annonce

De nye specialiserede afdelinger etableres med inspiration fra afdeling M på Psykiatrisk Center Sct. Hans. POLFOTO/Rumle Skafte

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

En aftale om at afsætte 400 millioner kroner af satspuljemidlerne til forebyggelse af vold på bostederne blev fredag forhandlet på plads. 
 
En stor del af pengene skal bruges til at etablere og drive de meget omdiskuterede nye specialiserede afdelinger for en særligt udsat målgruppe af borgere med svære psykiske lidelser. 
 
De nye afdelinger har fået øremærket 277 millioner kroner og skal have plads til 150 borgere. Målet med dem er blandt andet at reducere antallet af tvangsindlæggelser for målgruppen, og dermed reducere anvendelsen af tvang i det lange løb. 
 
”Vi samler nu psykiatrisk behandling, misbrugsbehandling og den rehabiliterende indsats under samme tag. Det handler om at forebygge vold og kriminalitet og dermed skabe en mere tryg hverdag for både medarbejdere og patienter,” siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde i en pressemeddelelse. 
 

FOA glæder sig over ny aftale

FOA har gennem længere tid kæmpet for, at både beboere og ansatte på landets bosteder skal kunne føle sig trygge. Forbundsformand for FOA, Dennis Kristensen, hilser derfor den nye aftale velkommen.
 
”Vi har en situation, hvor både personale og beboere på landets bosteder på daglig basis må frygte for deres liv og lemmer. Derfor er jeg meget glad for, at det lykkes partierne at lande en aftale, hvor man kan flytte de mennesker, der er til fare for andre og ikke kan 
rummes på de kommunale bosteder,” siger han i en pressemeddelelse.
 
Aftalen afsætter også penge til blandt andet et indsatsteam til forebyggelse af vold på eksisterende botilbud, en pulje til styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning og et styrket samarbejde mellem Arbejdstilsynet og socialtilsynene.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev