Annonce

En mand og en kvinde i dansetøj

'Vild med dans'-vinder: Omsorgsarbejdere bør anerkendes mere


Omsorgsarbejdere udfører et fantastisk stykke arbejde, men får for ringe løn og for lidt anerkendelse, mener skuespiller Ena Spottag. 

Annonce

Ena Spottag er skuespiller og debuterede i tv-serien ‘Badehotellet’ på TV 2. I 2015 vandt hun ‘Vild med dans’ med dansepartneren Thomas Evers Poulsen. Marin Sylvest/Scanpix

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Annonce

Mennesker er vigtigere end penge, mener skuespiller Ena Spottag. Alligevel tjener økonomen, der arbejder med penge, langt mere end omsorgsarbejderen, der arbejder med mennesker. Og det er et problem ifølge skuespilleren.

“Jeg synes, det er underligt, at hårdt arbejde ikke lønnes. Dem, der arbejder på plejehjem, gør så stort et stykke arbejde, men de får hverken den respekt eller løn, som de fortjener.” 

Mormors søster 'placeret' på plejehjem

Flere af hendes venner har undladt at søge job på plejehjem. Ikke, fordi det ikke er et spændende arbejde, men simpelthen fordi det er for hårdt. Det har sat tankerne i gang hos skuespilleren. 

Samtidig nager det hende, at hendes mormors søster er ‘placeret’ på et plejehjem.

“Hun er et vanvittigt intelligent menneske, men der er ingen, der har tid til at snakke med hende, fordi der ikke er ressourcer nok. Så hun sidder bare der. Personalet har ikke tid til lige at høre, hvordan det går med gamle Herdis, fordi de er nødt til at skynde sig videre til beboeren ved siden af,” siger Ena Spottag.

Sindssygt vigtigt arbejde

Danskerne må begynde at anerkende, hvilken stor forskel det gør, at der er nogle, der passer på vores gamle mormødre, mener hun. Det er så vigtigt at tage sig godt af hinanden – og at der er nogen, der kan finde ud af det.

”Jeg kan godt få indtrykket af, at folk kan tænke ’nå ja, så arbejder du som det.’ Som om, det ikke betyder noget. Men det er da så fantastisk og smukt, at man vælger den form for omsorgsgivende arbejde. Det er sindssygt vigtigt arbejde. Og den respekt kræver man at få.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev