Annonce

En mand står, iført sort t-shirt og briller, og bøjer sig ned over nogle rør, mens han kigger på et display der sidder på et af rørene

Teknisk servicepersonale forrest i stor klimasatsning


Teknisk servicepersonale skal hjælpe kommune med at spare 30 millioner kroner på el, vand og varme i kommunens bygninger.

Annonce

Serviceteknikere skal sikre, at Københavns Kommune når mål om at nedbringe energiforbrug med 40 procent inden år 2025. Jørgen True

Af Morten Olsen
Journalist

Annonce

I dag overvåges energiforbruget på skolerne i Københavns Kommune centralt, men fremover bliver opgaven lagt ud til det tekniske servicepersonale på skolerne.

Det sker i erkendelse af, at der er brug for personalets hjælp, hvis Københavns Kommune skal nå i mål med en ambitiøs satsning om at bringe kommunens energiforbrug ned med 40 procent inden år 2025.

“Det er en stor opgave, kommunen står over for, og det betyder, at der bliver brug for knivskarpe medarbejdere i forreste geled, hvis målene skal indfries,” siger formand i Teknik- og Servicesektoren i FOA Reiner Burgwald.

Læs også: Nyt system fanger spild


Det er vigtigt, at vi ikke bare bruger løs af verdens ressourcer.

John Bodin, teknisk serviceleder 

Millioner på spil

Hvis målet nås, vil det spare kommunen omkring 120 millioner kroner om året. Heraf udgør den del af planen, som det tekniske servicepersonale er involveret i, lige knap 30 millioner kroner.

Anders Christian Lyngtorp, der er projektleder i Københavns Ejendomme & Indkøb, har store forventninger til samarbejdet.

“Serviceteknikernes indsats er afgørende, da deres arbejde med energirigtig drift kan løfte en fjerdedel af målsætningen. Derfor har serviceteknikernes indsats stor betydning for klimaet – og ikke mindst for den økonomiske værdi af energibesparelserne,” siger Anders Christian Lyngtorp.

Fra efteråret og frem kommer kommunens tekniske serviceledere og tekniske servicemedarbejdere på forskellige kurser i op til ti dage, hvor de lærer de nye computerstyrede energistyringssystemer at kende. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev