Annonce

FOA medlemmer demonstrerer foran byrådssalen i Aalborg, med skilt og ophængte trusser som symbol på fyrede medarbejdere.

700 par trusser blev luftet i protest


700 par trusser blev i torsdags hængt op ved byrådssalen i Aalborg. Trusserne skulle symbolisere de ansatte inden for social- og sundhedsområdet, der er fyret i kommunen siden 2010.

Annonce

700 par trusser var torsdag hængt op foran byrådssalen i Aalborg, i protest mod yderligere besparelser på social- og sundhedsområdet.  Inge-Marie Krøier Sørensen/FOA Aalborg

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

Da byrådspolitikerne i Aalborg kommune i sidste uge skulle førstebehandle næste års budget, blev de mødt af synet af 700 par trusser, der var hængt op uden for byrådssalen. 
Trusserne symboliserede de ansatte, som social- og sundhedsområdet i kommunen har mistet de seneste 6 år. 
 
Aktionen var arrangeret af FOA Aalborg, og budskabet til politikerne var, at det skal være slut med besparelser på området. Aktionen fik tiltrukket en del opmærksomhed, da TV2, TV2 Nord og Arbejderen omtalte aktionen. Men vigtigst af alt, fik aktionen skabt opmærksomhed for de forbipasserende.
 
”Vi tænkte jo nok, at det var noget der ville vække opsigt. Almindelige borgere ved jo nok ikke, hvad alle besparelserne betyder. Men ved aktionen her stoppede folk for at høre hvad det hele handlede om, ” siger fællestillidsrepræsentant Sussi Bagge Mikkelsen. 
 

Humoristisk tilgang til alvorlig sag

 Der er ikke umiddelbart udsigt til yderligere personalereduktioner i social- og sundhedssektoren i Aalborg kommune. Men konsekvenserne af flere års nedskæringer er, at de tilbageværende ansatte skal løbe stadig hurtigere for at løse flere opgaver end tidligere. 
 
Derfor var det vigtigt at få skabt opmærksomhed om, at medarbejderne ikke mener, at de kan holde til flere besparelser forud for budgetforhandlingerne, fortæller Sussi Bagge Mikkelsen.
 
”Vi valgte så en mere humoristisk tilgang til sagen. Men vi er altså blevet 700 færre på seks år, og det er da et tal, man kan forholde sig til. Så selvom vores tilgang har været anderledes, er vores budskab klart: Lad nu være med at spar mere på os.”
 
Her kan du se en film fra sidste uges trusseaktion i Aalborg

 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev