Annonce

To drenge ligger på gulven oven på en yoga måtte, med lukkede øjne og armene trukket op under hovedet

Børn bliver bedre venner af mindfulness


Mindfulness og yoga øger børns koncentrationsevne og gør dem til bedre kammerater, viser forskningsprojekt.

Annonce

I mindfulness arbejder man med at styrke opmærksomhed og koncentration, bl.a. ved hjælp af guidede meditationer.  Niels Åge Skovbo

Af Birgit Søes Rasmussen
Journalist

Annonce

Børnene er blevet bedre til at koncentrere sig, har fundet mere ro i sig selv og er blevet bedre til at omgås hinanden. Sådan lyder adjunkt Kristian Rasmussens konklusion på det pilotprojekt, som University College Syd (UC Syd) har gennemført i samarbejde med to børnehaver og to skoler i Haderslev Kommune. Forskningsprojektet er det første af sin slags herhjemme.
24

karakterstyrker arbejdes der med i projektet. Karakterstyrkerne er bl.a. ærlighed, fornuft, visdom og venlighed. Fokusset på barnets styrker baner vej for positive følelser, bedre relationer og en bedre forståelse af sig selv og andre.

psykiatrifonden.dk 

Lærer om styrker

I løbet af et 24 ugers program har børnehavernes ældste og 0. klasserne trænet yoga, mindfulness og arbejdet med karakterstyrker som blandt andet ærlighed, retfærdighed og venlighed. Især fokusset på hinandens styrker gør børnene til bedre kammerater.

“Pædagogerne melder om, at børnene kan fokusere længere tid ad gangen uden at forstyrre de andre børn, og at de forstår hinanden bedre, fordi de har lært om hinandens evner og styrker,” siger Kristian Rasmussen.

De gode erfaringer har fået Haderslev Kommune til at forlænge projektet med et år og udvide med yderligere ti skoler og børnehaver. Samtidig følger forskerne fra UC Syd op på effekten af projektet.

Medlem af Haderslev Kommunes udvalg for børn og familier Lene Hedegaard (V) er rigtig glad for projektet:

“Der er kommet mere spot på børns styrker. Og jeg håber, at det kan være med til at bryde den negative sociale arv for nogle.”

Læs også: Yoga giver mere harmoni i børnegruppen


Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev