Annonce

Kvinde går på vej ved skov

Tema: Arbejdsskade

Serviceassistent får over 175.000 kroner i erstatning


En serviceassistent fik en arbejdsskade i skulderen, da hun forhindrede en patient i at rulle ud af sin hospitalsseng. FOA har hjulpet hende med at få erstatning.

Annonce

"Uden FOA havde jeg aldrig rejst den sag. Jeg har fået en fantastisk hjælp," siger serviceassistent Tove Koch Hansen. Pelle Rink

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

Serviceassistent Tove Koch Hansen kørte den 18. april 2012 en sengeliggende patient ind i en elevator på Århus Universitetshospital. Men da elevatorstolen var placeret 25-30 centimeter under dørniveau, faldt sengen ned i elevatoren.

Tove Koch Hansen holdt så godt fast i sengen, at hun forhindrede, at patienten rullede ud.

”Det gav et smæld i min nakke og min ene skulder,” fortæller Tove Koch Hansen i nyhedsbrevet fra FOA Århus.

Chokeret patient

Patienten slap med forskrækkelsen.

”Han blev selvfølgelig meget chokeret, men blev liggende i sengen, og spurgte, hvordan sådan noget kunne ske,” fortæller Tove Koch Hansen.

Værre gik det hende selv. Efter ulykken var hun sygemeldt og blev opereret i skulderen. 
Den er nu ”frossen”, og hun kan ikke bevæge den så meget som normalt.

Tove Koch Hansen forsøgte at genoptage sit arbejde på hospitalet, men det var for hårdt, og i dag har serviceassistenten et fleksjob tre timer dagligt som voksenpiccoline i entreprenørfirmaet, Enemærke og Petersen.
 

Slap for retssag

Region Midtjylland afviste først at betale en arbejdsskadeerstatning til Tove Koch Hansen. Regionen mente, at hun skulle have tjekket om elevatorstolen var på plads, inden hun kørte sengen ind.
 
”Det var som om, de gav mig skylden, og det var hårdt,” fortæller Tove Koch Hansen.
 
Derfor anlagde FOA Århus en retssag mod Region Midtjylland.
 
Få dage før retssagen skulle begynde, indgik Region Midtjylland et forlig. Her erkendte regionen, at den var erstatningsansvarlig og skulle betale det beløb – over 175.000 kroner – som FOA Århus havde krævet på Tove Koch Hansens vegne.

”Hvis ikke det var for FOA Århus, var jeg aldrig kommet så langt med sagen. Det er vigtigt, at man ringer til sin fagforening med det samme, hvis der sker en ulykke,” siger Tove Koch Hansen.

Region kede af langt sagsforløb

I Region Midtjylland kan de ikke udtale sig om den konkrete sag, da der er indgået forlig.

”I Region Midtjylland er vi selvfølgelig kede af, at en medarbejder har måttet gennem et længere sagsforløb, før der blev fundet en afgørelse. Vi tager arbejdsmiljøet og vores arbejdsgiveransvar alvorligt og har også mange sager, hvor vi umiddelbart giver erstatning. Desværre er der nogle situationer, hvor det ikke er klart, hvor ansvaret ligger. Her har vi brug for at få sagen belyst nærmere, før den kan blive afgjort,” lyder det fra kontorchef for Juridisk Kontor Poul Carstensen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev