Annonce

Tema: Vold i psykiatrien

Ansatte på bosteder gik på gaden for flere hænder

Efter en uges overenskomststridig strejke var ansatte fra bostedet Lindegården onsdag d. 18. maj mødt op foran Rådhuset i København. 

Annonce

Medarbejdere fra socialpsykiatriske bosteder demonstrerede onsdag d. 18. maj ved Københavns Rådhus, inden socialudvalget skulle mødes for at forhandle om flere penge til bosteder. Hør medarbejdernes ønsker til politikerne i videoen ovenover. Johnny Frederiksen

Af Tue Wettergreen-Paltorp
Videojournalist

Annonce

Mere end 100 medarbejdere fra det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde var onsdag d. 18. maj mødt op ved Københavns Rådhus for at gøre opmærksom på de udfordringer, de møder i dagligdagen.

En af deres kolleger, en 57-årig sosu-assistent, blev i marts stukket ned af en psykotisk beboer på Lindegården, og medarbejderne har siden da kæmpet for at få forbedret deres arbejdsvilkår og forholdene for beboerne.

”Problemet er, at vi har en gruppe borgere, som ikke hører ind under vores kategori. Borgere, som vi ikke kan nå med vores kompetencer,” siger social- og sundhedsassistent Maria Rostén, der var mødt op til demonstrationen.

Demonstrationen var kulminationen på en uges overenskomststridig strejke. Dagen efter - torsdag d. 19. maj - genoptog medarbejderne på Lindegården arbejdet, efter Københavns Kommune har afsat 12,6 millioner kroner til at øge sikkerheden på bosteder.

Læs også: Ansatte: Derfor stopper vi strejken på Lindegården

Hør hvad demonstranterne sagde i videoen ovenover.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev