Annonce

en mand i jakkesæt og to kvinder klædt i hvidt

Her er vinderne af DM i SOSU Skills 2016


Vinderne af DM i SOSU kommer for første gang i fire år fra Sjælland.

Annonce

'Jeg bliver varm om hjertet, når jeg ser jeres engagement. Det er jer, Danmark skal leve af i fremtiden," lød det i statsminister Lars Løkke Rasmussens tale til deltagerne ved DM i Skills. Her er statsministeren omgivet af danmarksmestrene i SOSU Skills Olivia Rohde Olsen (t.v.) og Mette Blunck Lind. Flemming Jeppesen

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Efter seks krævende opgaver og en udfordrende opstart med forsinkelser og lydproblemer kunne 20-årige Mette Blunck Lind og 19-årige Olivia Rohde Olsen lørdag eftermiddag løfte trofæet og kalde sig danmarksmestre i SOSU Skills 2016.

De glade vindere fra Sorø Kommune i Region Sjælland blev hyldet ved en afslutningsceremoni i Fredericias store hal Messe C, hvor DM i Skills har fundet sted.

"Det var helt vildt fedt at vinde. Men det bedste har nu været det sammenhold, jeg har haft med min makker Mette," siger en glad Olivia Rohde Olsen til Fagbladet FOA.

Kan ikke hvile på laurbærrene

Det er sjette gang, at DM i Skills løber af stablen, og årets konkurrencer har sat rekord med hele 350 deltagere fordelt på 27 fag samt 50.000 besøgene over de tre dage, DM i Skills har fundet sted.

Læs også: DM i Skills 2016: Større end nogensinde før

Social- og sundhedsassistent uddannelsen er repræsenteret med i alt 10 deltagere fra de fem forskellige regioner. Konkurrencerne har foregået som et rollespil, hvor eleverne har samarbejdet parvis om at løse en opgave. Eksempelvis at hjælpe en borger med aktivering eller personlig hygiejne.

Selv om de to vindere er meget glade for sejren, kan de ikke hvile på laurbærrene ret længe. Allerede søndag skal Mette Blunck Lind tilbage på arbejde hos Røde Kors Hjemmet i Sorø, hvor Olivia Rohde Olsen snart starter i praktik.

Skal spare penge sammen

"Nu skal jeg selvfølgelig lige fejre sejren i dag. Men herefter er det min plan at spare penge sammen, så jeg kan begynde at læse til sygeplejerske," siger Mette Blunck Lind.

Både Mette Blunck Lind og Olivia Rohde Olsen har læst til social- og sundhedsassistent på SOSU-skolen Sjælland. På andenpladsen kom Camilla Jespersen og Lisa Rindom Coggan fra Region Midt, og på tredjepladsen kom Michelle Holst og Nadja Krogsgaard Andersen fra Region Nord.

Alle deltagere fik blomster og bøger, mens de to vindere desuden fik et skålesæt fra Georg Jensen.

To piger i hvid uniform med blomster og diplom i hånden
Louise Adamsen og Mie Manstrup Hansen fra Region H. Flemming Jeppesen
To piger i hvid uniform med blomster og diplom i hånden
Anne Marie Krogh Hansen og Maria Uhrenholt Sørensen fra Region Syd. Flemming Jeppesen
To piger står i hvid uniform med blomster og uniform i hænderne
Michelle Holst og Nadja Krogsgaard Andersen fra Region Nord. Flemming Jeppesen
To piger står i hvid uniform med blomster og uniform i hænderne
Camilla Jespersen og Lisa Rindom Coggan fra Region Midt. Flemming Jeppesen

Tidligere vindere

Både i 2015 og 2013 var det dygtige elever fra Silkeborg, der kunne kalde sig danmarksmestre i SOSU Skills, mens vinderne i 2014 kom fra Sønderborg og Aabenraa. I 2012 kom vinderne fra hovedstadsregionen, henholdsvis Albertslund og Rødovre.

Om DM i Skills

DM i Skills startede i 2011 og bliver arrangeret af nonprofit organisationen SkillsDenmark, som arbejder for at øge kendskabet til de danske erhvervsuddannelser ude omkring i verden. SkillsDenmark består i dag af 27 faglige udvalg og mere end 50 erhvervs-, SOSU-, og landbrugsskoler.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev