Annonce

DM i Skills 2016: Større end nogensinde før

Med mere end 50.000 besøgende er fagenes danmarksmesterskab en stor publikumsmagnet.

Annonce

Social- og sundhedsassistent-elev tager blodtryk på fiktiv patient ved DM i Skills 2016 Tue Wettergreen-Paltorp

Af Tue Wettergreen-Paltorp
Videojournalist

Annonce

Busserne ankommer til Messe C i Fredericia i en ubrudt strøm. Store folkeskoleelever og unge i starten af tyverne går i større og mindre flokke mod indgangen. Indenfor i det store messecenter er 300 erhverveskole elever i gang med at vise deres talent frem.
 

Fem regionsmestre møder hinanden

På scenen for social- og sundhedsassistenter står to hospitalssenge. To social- og sundhedsassistentelever er travlt beskæftiget med at tilse patienterne. 

”Jeg anede ikke, hvad DM i Skills var, før jeg meldte mig til. Oppe på scenen var det ret stressende, men også spændende,” siger social- og sundhedsassistentelev, Olivia Rohde. 

Hun har i fællesskab med makkeren Mette Blunck vundet det regionale mesterskab i Region Sjælland og sammen dyster de mod fire andre hold. 

”DM i Skills er megafedt, det er jo en super måde at nå ud og vise, hvad vi kan,” siger Mette Blunck.
 

Konkurrence over tre dage

De fem sosu-par konkurrerer i seks discipliner over tre dage. Undervejs i konkurrencen følger et hold dommere eleverne tæt. Lørdag falder afgørelsen, hvor ét af de fem konkurrerende hold kan kalde sig danmarksmestre i SOSU.

Forbundsformand Dennis Kristensen fik også tid til at kigge forbi dette års DM i Skills.

Det er rigtig flot at se deltagerne arbejde. De skal arbejde med noget af det vigtigste i samfundet omsorg og pleje,” siger Dennis Kristensen.
 

Livestream

Som noget nyt i år kan konkurrencerne opleves live enten på computeren, tablet eller telefon. Der streames fra konkurrencerne direkte til sosu-skolernes hjemmeside. Du kan følge linket her.
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev