Annonce

SR-Teknisk serviceassistent Benny Jørgensen skriver i en kalender

Benny har fået styr på bogstaverne


I en alder af 38 år har teknisk serviceassistent Benny Jørgensen været på danskkursus  og lært at stave.

Annonce

Teknisk serviceassistent Benny Jørgensen har efter et kursus i dansk overvundet sin modvilje mod at skrive beskeder til kollegerne. Heidi Lundsgaard

Af Merete Nielsen
Journalist

Annonce

I sin skoletid sad Benny Jørgensen mere på inspektørens kontor end i klassen. Han var med egne ord en ballademager, der aldrig fandt sig til rette i folkeskolen. Afgangseksamen blev det heller aldrig til.

Som 38-årig er han nu endelig i gang med at lære at stave og formulere sig på skrift. En disciplin han ellers har veget uden om.

Lysten til at tilegne sig danskfærdigheder er blevet vakt gennem Bennys arbejde som teknisk serviceassistent i Odense Idrætspark. Her er han en del af et FOA-projekt, der har til formål at højne dansk-, it- og matematikkundskaber hos de medarbejdere, der har brug for det.

Læs også: Ny chance for at lære at regne og stave

“Jeg var meget afvisende, da vi til at starte med skulle testes for at vurdere vores niveau. Det er ikke sjovt, når man godt ved, at man er ordblind – uden der nogensinde er blevet gjort noget ved det,” siger Benny Jørgensen.

Tør vove sig ud at skrive

Han fik overvundet sin modvilje, og det førte i første omgang til et ordblindekursus over 10 uger på VUC. Det gav mod på mere. For nylig afsluttede Benny et danskkursus, der cirka svarer til 8. klasses-niveau. I alt er det blevet til 20 undervisningsdage i arbejdstiden.

“Det har rykket rigtig meget. Nu tør jeg vove mig ud i at skrive længere beskeder – både på arbejdet og privat,” siger Benny.

Klar til flere kurser

Som kontrast fortæller han om dengang, han efter en aftenvagt kunne finde på at ringe til kollegerne næste morgen for at give en besked. Hellere stå tidligt op end at skrive en seddel om en ødelagt dør eller andre uregelmæssigheder på vagten.

For et års tid siden har Benny Jørgensen desuden fået konstatereret opmærksomhedsforstyrrelsen ADHD, som han nu får medicin for.

“Det har hjulpet på koncentrationen. Og sammen med hjælpeprogrammer på iPad og computer er jeg klar til mere. Jeg vil gerne på næste kursus, der svarer til 9. klasse.”

Benny kunne komme på kursus fordi:

FOA har sammen med landets kommuner og fagforeningen 3F igangsat et stort projekt, hvor medarbejdere får mulighed for at blive undervist i dansk, matematik, it og ordblindhed. Undervisningen foregår i arbejdstiden, og der gives penge til vikardækning.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev