Annonce

Få styr på fru Hansens penge med ny app


Flere plejehjem og bosteder sparer tid ved at benytte ny regnskabs-app, der holder styr på borgernes penge.

Annonce

Ny app gør det nemmere for personalet at føre regnskab med borgernes penge som her, hvor Gert Christensen skal have 100 kroner udbetalt. Tue Wettergren-Paltorp

Af Rasmus Handberg
Journalist

Af Tue Wettergreen-Paltorp
Videojournalist

Annonce

De store regnskabsmapper er pakket væk i Bredballe Bofællesskab i Vejle. I stedet sørger en ny app for, at beboernes penge stemmer.

Værktøjet hedder ’Borgerregnskab’ og er allerede taget i brug på flere plejehjem og bosteder. App'en virker på iPad og andre tablets, og ved dens hjælp har personalet med få tryk styr på regnskab og bilag. I Bredballe Bofællesskab giver det tryghed, fordi der ikke længere sker regnefejl.

”Jeg ved, at når jeg bruger systemet, så er der ingen fejl. Det giver en god mavefornemmelse,” siger social- og sundhedsassistent Laila Elkjær til Fagbladet FOA.

Tidsbesparende

Udover at undgå regnefejl sparer app’en personalet tid. I bofællesskabet oplevede de tidligere, at selv de mindste regnefejl kunne betyde stort ekstraarbejde.

“Så skulle man til at lede efter fejlen i de store mapper, og det krævede meget arbejde. Også selvom fejlen måske kun var fem ører, for det er vigtigt, at kassen stemmer,” siger Laila Elkjær.

“Og med app’en stemmer kassen altid,” tilføjer hun.

Ni kommuner

I videoen øverst kan du se, hvordan Laila Elkjær hurtigt og nemt med app’en foran sig udbetaler lommepenge til beboeren Gert Christensen.

Firmaet bag ’Borgerregnskab’ fortæller, at det indtil videre er plejehjem og bosteder i ni kommuner, der bruger app’en.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev