Annonce

Kuverter på en dørmåtte - en af dem med KONKURS med store bogstaver.

Tema: Konkurser i private plejefirmaer

Ansat om ny konkurs: ”Synd for borgerne”


Det private plejefirma IMS Service er gået konkurs. Både de ansatte og borgerne går nu en usikker fremtid i møde.

Annonce

Flere kommer i klemme, fordi private plejefirmaer, der leverer hjælp i kommunerne, går nedenom og hjem. Senest er IMS Service gået konkurs.  Colourbox

Af Linda Gjaldbæk Hansen
Journalist

Annonce

Fredag middag gik endnu et privat plejefirma konkurs. Denne gang er det IMS Service fra Frederikshavn, der har måtte indgive konkurs-begæring til retten i Hjørring. Dermed er 328 borgere i Frederikshavn Kommune kastet ud i usikkerhed om, hvorvidt de får deres hjemmehjælp eller ej.

Social- og sundhedshjælper Erik Torndal Olsson, der er ansat i virksomheden, fik den triste besked på telefonen.

"Jeg havde ingen idé om, at det stod så slemt til. Overhovedet ikke," siger han til Fagbladet FOA.

Mest synd for borgerne

FOA Frederikshavn har via sms indkaldt de ansatte til et møde om situationen mandag d. 30. november klokken 16. Indtil da afventer Erik Torndal Olsson situationen:

"Der er jo ikke så meget andet at gøre. Og egentlig synes jeg, at det er mest synd for borgerne, for de ved jo ikke, hvad der er sket," siger den 58-årige social- og sundhedshjælper, der har arbejdet i faget siden 2002.

Den seneste konkurs kan føjes til en voksende liste over konkurser i den private del af hjemmeplejen, hvor omkring 8.200 borgere ifølge FOAs optælling har været berørt af konkurser siden februar 2014.

Konkurs-epidemi

"Det her rammer både borgere og ansatte meget hårdt. Derfor er vi nødt til at få nogle nye retningslinjer for udbud af privat ældrepleje, der kan stoppe, hvad efterhånden kan betegnes som en epidemi," mener FOAs formand, Dennis Kristensen.

Frederikshavn Kommune har nu overtaget ansvaret for hjemmehjælpen til borgerne.

"Desværre ser vi meget ofte, at den praktiske hjælp bortprioriteres i disse situationer. Og vi ser, at kommunerne får betragtelige ekstraudgifter som følge af den ekstraordinære opgave. Alle bør efterhånden kunne se, at det kan gøres bedre," mener Dennis Kristensen.

Nordjylland har før været ramt af konkursbølgen i den private hjemmepleje. Der føres aktuelt stadig sag om lønudbetalingerne fra det meget store private firma Kærkommen, der gik konkurs i foråret. Konkursen i Gurlis Rengøring & Pleje ramte også Nordjylland.
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev