Annonce

Grafisk billede af kvinde med bog og mand med computer brugt til illustration af OK15 om ret til uddannelse

Stavekursus gør arbejdsdagen nemmere

Medarbejdere, der har svært ved at læse og skrive, får nu tilbudt et kursus, der skal gøre papirarbejdet nemmere for dem.

Annonce

Gratis kurser bliver tilbudt til medarbejdere, der har svært ved ordene.  Jørgen Stamp

Af Josefine Boutrup
Journalist

Annonce

Mere papirarbejde og dokumentation gør det vanskeligere for de medarbejdere, der har svært ved at læse eller skrive. Derfor har man i Ringkøbing-Skjern Kommune tilbudt alle medarbejdere i Sundhed og Omsorg, der har svært ved ordene, et kursus i samarbejde med FOA.

”Vi bliver mere og mere skriftlige i sundhedsfagene. Medarbejderne skal orientere sig om borgerne samt dokumentere forandringer i journalerne. Hvis medarbejderne har svært ved at læse eller skrive, så kan det give problemer,” siger uddannelsesansvarlig i Sundhed og Omsorg i Ringkøbing-Skjern Kommune, Birte Nyrup Dahl til Fagbladet FOA. 

Alle medarbejdere er blevet tilbudt en screening og er derefter blevet tilbudt et kursus. 230 personer har valgt at tage imod tilbuddet, der foregår på VUC både i Ringkøbing og Skjern. 

Måtte bede om hjælp

En af dem, der har gået på det 10 uger lange kursus, er social- og sundhedshjælper Marie Elisabeth Sørensen. Hun er ordblind og har været meget glad for kurset. 

”Jeg kan godt mærke det øgede papirarbejde. Derfor var jeg glad for at få tilbudt et kursus, og jeg kan mærke, at jeg er blevet bedre til at stave. Før var jeg nødt til at bede om hjælp,” fortæller hun til Fagbladet FOA. 

Bryd tabuet

Ifølge Birte Nyrup Dahl, er Marie Elisabeth Sørensen ikke den eneste, der tidligere har bedt om hjælp til dokumentationen. Men der er også mange, der ikke tør. 

”Det er et tabu at være ordblind. Det vil vi gerne være med til at lave om på med kurset, så medarbejderne ser, at der ikke er noget at skamme sig over,” siger hun. 

Hun fortæller samtidig, at hun kan se en tydelig forskel, når medarbejderne kommer tilbage fra kurset, fordi de hurtigere både kan læse og skrive i en patientjournal. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev